News Flash:

Partiile din Poiana Brasov si Predeal, pline de turisti. Se schiaza si la Bran, pe partia Zanoaga

30 Decembrie 2016
981 Vizualizari | 0 Comentarii
schi
Stratul consistent de zapada pe partiile de schi si conditiile foarte bune de schiat au atras un numar foarte mare de turisti in statiunile montane din judetul Brasov.  La Poiana Brasov s-au inregistrat peste 30.000 de treceri pe zi, pe la turnichetii mijloacelor de transport pe cablu, un record in ultimii ani, a declarat, vineri, pentru Agerpres, administratorul Domeniului schiabil din statiune, Dorin Dragoi. 


"In prezent stratul de zapada pe partii despaseste 80 de cm, iar in varful Masivului Postavaru, peste un metru. In ultimele doua zile a nins in statiune, si stratul de zapada a mai crescut cu cativa zeci de centimetri. Sunt foarte multi turisti pe partiile de schi pentru ca sunt bine amenajate, sunt cele mai lungi partii din tara ,iar schiorii le prefera. Lucram de doua zile la amenajarea partii inferioare a partiilor Lupului si SubTeleferic care vor fi deschise pe 1 ianuarie, astfel ca intreg domeniul schiabil cu cele sapte partii, in lungime de 24 de km va fi folosit la intreaga capacitate. Pentru amenajarea tuturor partiilor am produs de la inceputul lunii decembrie peste 300.000 metri cubi de zapada artificiala", a mai spus Dragoi.


Si la Predeal toate partiile - Clabucet, Subteleferic, Cocosu - sunt amenajate pentru schiori. Partia Clabucet are instalatie de nocturna care functioneaza pana la ora 22.00, si instalatii de transport pe cablu telescaun si teleschi. Peste 95% din capacitatea de cazare a statiunii a fost ocupata, ultimele zile ale sfarsitului de an anuntandu-se foarte aglomerate. Revelionul 2017 va fi organizat la baza partiei Clabucet, intre orele 22:30-02:00. Patru DJ renumiti vor intretine atmosfera, iar la ora 24:00 va fi organizat un imens foc de artificii, a declarat pentru Agerpres, Catalin Campeanu, de la Asociatia pentru Promovarea Turismului Predeal. 


Mai putina aglomeratie este pe partia de schi Zanoaga de langa Bran, chiar daca localitatea este plina de turisti. Primarul Branului, Marius Radacina, a precizat pentru Agerpres ca partia de schi aflata la 4 km de Bran, are 850 de metri lungime, instalatie de nocturna si teleschi. 


"Partia este amenajata si se schiaza in conditii foarte bune. Deocamdata nu este aglomeratia din Poiana Brasov, dar este posibil ca numarul celor care schiaza sa mai creasca in perioada Revelionului", a punctat primarul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006047 (s)