News Flash:

Participare internationala la Concursul de Canto "Alexandru Farcas" de la Arad

7 Mai 2014
807 Vizualizari | 0 Comentarii
Tineri interpreţi din toată Europa sunt aşteptaţi să ia parte la prima ediţie a Concursului Internaţional de Canto 'Alexandru Fărcaş', organizat în premieră, în perioada 18- 22 mai, de Filarmonica de Stat Arad, cu sprijinul Primăriei municipiului.

Directorul general al Filarmonicii de Stat Arad, Alin Văcean, a informat că perioada de înscrieri în concurs s-a încheiat, însă pe adresa secretariatului continuă să sosească dosare de concurs. 

'Întrucât data limită pentru înscriere o reprezintă data poştei, încă nu putem da publicităţii numărul exact de concurenţi care vor evolua pe scena concursului de la Arad, acesta urmând a fi cunoscut la sfârşitul acestei săptămâni. Ceea ce putem însă spune este faptul că organizatorii au reuşit să atragă în competiţie atât tineri interpreţi din România, cât şi din Danemarca, Italia, Franţa, Germania, Ungaria ş.a.m.d., astfel încât apreciez că sunt create premisele ca încă de la prima sa ediţie Concursul Internaţional de Canto 'Alexandru Fărcaş' să dobândească o anvergură europeană', a declarat miercuri pentru AGERPRES Alin Văcean.

Potrivit acestuia, conform celor stipulate în regulament, tinerii interpreţi trebuie să se prezinte în concurs cu un repertoriu format din cinci arii de operă, interpretate exclusiv în limba italiană, aparţinând unor compozitori din secolele XVIII, XIX şi din prima jumătate a secolului XX, cu specificarea faptului că, odată înscris în fişa candidatului, acest program nu mai poate fi modificat ulterior.

Din juriul primei ediţii a concursului fac parte personalităţi de marcă ale muzicii clasice precum soprana de origine armeană, stabilită la Viena, Hasmin Papiak, managerul general al 'Il Trittico Opera & Concerts', Alberto de Piero, tenorul italian Mario Malagnini, maestrul Constantin Rîpă, profesor, compozitor, dirijor, basul Mircea Radu Sâmpetrean. 

Cei mai valoroşi interpreţi din concurs vor fi recompensaţi cu premii în bani: locul I - 2.000 de euro, locul II - 1.500 de euro, locul III - 1.000 de euro.

'Faptul că în Arad, oraş care a dat de-a lungul timpului mari voci ale scenei lirice româneşti şi europene, va avea loc un asemenea concurs de talie internaţională constituie, în opinia mea, un pas în plus în ceea ce priveşte susţinerea candidaturii Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Iar iniţiativa organizării unui concurs internaţional de canto în oraşul de pe Mureş, concurs la care să participe voci de mare viitor, care să fie jurizate de personalităţi de marcă ale scenei lirice o apreciez ca fiind mai mult decât binevenită', a spus Alin Văcean. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012977 (s)