News Flash:

Parlamentul va dezbate in sedinta comuna, luni, raportul Comisiei privind alegerile din 2009

12 Februarie 2018
790 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament5

Plenul reunit al Parlamentului va dezbate, luni, raportul Comisiei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009, iar dupa dezbatere, parlamentarii vor vota o hotarare de aprobare a raportului, cu concluziile adoptate de comisie si propunerile formulate.
Dupa aprobare, hotararea urmeaza sa fie trimisa, alaturi de raport, catre mai multe institutii ale statului.

„Parlamentul transmite prezenta hotarare, raportul final si dosarele cu materialele documentare care au stat la baza elaborarii raportului catre Administratia Prezidentiala - presedintelui Romaniei, Guvernul Romaniei, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si catre Consiliul Superior al Magistraturii, care au competente in domeniul analizat de comisia parlamentara de ancheta, pentru ca acestea sa-si poata exercita atributiile legale”, potrivit documentelor ordinii de zi.

Presedintele Comisiei pentru alegerile din 2009, deputatul PSD Oana Florea, a prezentat, in 23 ianuarie, concluziile Raportului final al acestui for, dupa 8 luni de activitate, precizand ca, in lipsa buletinelor de vot, se poate doar deduce ca au existat actiuni de influentare a scrutinului.
„Concluzia Raportului este ca au fost niste actiuni concertate de schimbare a sefilor de prefecturi si de deconcentrate din teritoriu cu intentia de a schimba sau de a modifica rezultatul votului daca era necesar, dar neavand buletine de vot nu putem spune cu certitudine acest lucru. Putem doar sa deducem ca aceste actiuni au avut loc, ca s-a incalcat legea si ca au avut scopul de a influenta rezultatul votului”, a spus Oana Florea.

In ceea ce priveste subiectul „sufrageriei lui Oprea”, Oana Florea a aratat ca unele persoane au refuzat sa vina al audieri, altele au raspuns in scris „nespunand nimic”, iar altele au invocat ancheta Parchetului.

„Conform Ordonantei de clasare am aflat ca in casa domnului Oprea au participat George Maior, Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi, Dan Andronic, Neculai Ontanu si Anghel Iordanescu. Nu au vrut sa vorbeasca cu ce scop se aflau in acelasi loc, ceea ce face sa planeze suspiciunea ca s-au intalnit cu scopul de a influenta rezultatul alegerilor. Din probe nu se poate trage o astfel de concluzie, am explicat motivele”, a aratat Oana Florea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005075 (s)