News Flash:

Parlamentul a decis ca 1 Iunie, Ziua Copilului, sa fie zi libera nelucratoare

18 Octombrie 2016
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
1 iunie
Deputatii au adoptat un proiect de lege prin care data de 1 iunie, Ziua Copilului, este declarata zi libera nelucratoare.
Deputatii au adoptat cu 237 de voturi ''pentru'' modificarea articolului 139 din Codul muncii, in sensul instituirii ca zi libera, nelucratoare, a zilei de 1 iunie, sarbatorita ca Ziua Copilului.
La dezbaterea proiectului de lege de saptamana trecuta mai multi copii, insotiti de Andreea Marin si Virgil Iantu au fost prezenti la Palatul Parlamentului, cerandu-le alesilor sa sustina proiectul de lege.
"De fapt ce inseamna pentru copilul tau sa stea cu zi intreaga cu tine, sa-i apartii de dimineata pana seara? Inseamna o exceptie. Parintii aleaga de dimineata pana seara pentru ei, pentru a face ceva pentru viata copiilor lor. Dar uneori copiii nostri ne arata ca au nevoie de noi, de prezenta noastra, de atentia noastra, de implicarea noastra cu trup si suflet langa ei. Nu ca nu am face-o, dar cand suntem cu telefonul alaturi, e clar ca atentia noastra e divizata. Cand suntem cu grijile de la serviciu in minte, e clar ca nu suntem cu totul pentru ei acolo. (...) Deci copilul are nevoie sa fim atenti la ceea ce spune, sa se simta ascultat, sa se simta protejat. Copilul are nevoie sa simta ca stii sa fii, pe langa parintele autoritar si care impune reguli, si parintele care devine copil din cand in cand, partener de joaca pentru el. Daca nu macar pe 1 iunie sa facem lucrul asta, atunci cand? Eu zic ca nu este o mare pierdere economica daca o zi din an ne daruim, de dimineata pana seara, timpul alaturi de copiii nostri", a spus Andreea Marin, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea proiectului de lege.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005212 (s)