News Flash:

Parintii lui Bogdan Gigina fac plangere impotriva DNA

19 Ianuarie 2018
882 Vizualizari | 0 Comentarii
gigina

Parintii politistului Bogdan Gigina, decedat in urma unui accident rutier in timp ce facea parte din coloana oficiala a fostului ministru Gabriel Oprea, au depus o plangere la instanta suprema priving tergiversarea dosarului in care este investigat Oprea.
Obiectul plangerii este contestatie durata proces, primul termen fiind stabilit pentru 1 februarie.

"S-a lucrat in acest dosar, s-a lucrat constant. Noi investigam si premisele sau conditiile in care s-a produs si moartea victimei, practic avem si infractiunea care vizeaza uciderea din culpa. S-au facut mai multe expertize in dosar pentru ca au fost necesare si anumite expertize tehnice pentru a stabili foarte clar circumstantele in care s-a produs acest eveniment tragic. Dosarul este in curs de finalizare in acest moment", a declarat Laura Codruta Kovesi, in octombrie 2017.

Decizia Curtii Constitutionale privind abuzul in serviciu a influentat maniera in care DNA a facut cercetarile in acest caz, procurorii trebuind sa stabileasca daca s-a incalcat legislatia primara, o lege sau o ordonanta de urgenta, a explicat atunci procurorul sef al DNA.
"In cursul anului trecut a aparut o decizie a Curtii Constitutionale care se refera la modul in care este reglementata infractiuea de abuz in serviciu in Codul Penal. (...) La momentul in care acuzatiile s-au formulat, ele aveau la baza un Regulament al circulatiei pe drumurile publice. Acesta este motivul pentru care un pic ancheta a trebuit sa vizeze si aceste aspecte. Suntem in curs de finalizare, n-as putea sa estimez un termen in ceea ce priveste solutia. Nu pot sa spun nici ce solutie va fi, pentru ca aceasta va fi decizia ddecisa de procurorul de caz. Cu siguranta, pana la sfarsitul acestui an, dosarul va fi solutionat", a completat Kovesi, intr-un interviu realizat de Initiativa Romania in parteneriat cu revista Vice Romania, Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate si Ambasada Canadei, in cadrul proiectului Once Upon a Time in Romania.

In aceasta cauza procurorii il acuza pe Gabriel Oprea de abuz in serviciu si ucidere din culpa.

Conform DNA, la momentul producerii accidentului, Bogdan-Cosmin Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului Gabriel Oprea.

„Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigina Bogdan-Cosmin) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni”, sustin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii ca „incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005847 (s)