News Flash:

Parimarul Robu si-a pus toti biciclistii in cap! Acestia au iesit in strada. Reactia edilului este incredibila!

4 Octombrie 2015
1155 Vizualizari | 0 Comentarii
protest biciclete
Sute de biciclisti de toate varstele s-au adunat la miscarea de protest organizata in centrul Timisoarei vineri seara.
Acestia au venit sa-si arate nemultumirea fata de masura luata de primarie prin care biciclistii sunt alungati din Piata Victoriei, de pe pietonala Marasesti si, in viitor, de pe strazile din centrul istoric al orasului, acum in santier pentru reabilitare.
Motivul invocat de primarul Nicolae Robu a fost acela ca exista teribilisti in randul celor care folosesc bicicleta drept mijloc de transport in Timisoara si ar putea fi raniti pietonii.
Biciclistii veniti la protest vor face doar o plimbare, pe langa biciclete, prin zonele in care a fost impusa interdictia.
Locul de adunare a fost platoul din fata Catedralei Mitropolitane, un loc simbol pentru Timisoara, unde inainte de ora 18.00 au inceput sa vina tineri, copii, parinti si bunici cu bicicletele.
Participantii si-au confectionat afise pe care sta scris: „Sunt biciclist in Timisoara”, „Merg cu bicicleta la munca”, „Participant la traficul din Timisoara” si „Trec prin centru cu bicicleta”, iar unii au abtibilde cu „Biciclist rau”.
Mai multi membri voluntari ai Asociatiei Verde pentru Biciclete s-au alaturat si ei miscarii.
„Vrem sa tragem un semnal de alarma intr-un oras care se vrea capitala culturala a Europei. Peste tot pe batranul continent in zonele centrale biciclistii si pietonii coabiteaza fara niciun fel de problema, respectandu-se in trafic. La noi, din pacate, nu se vrea acest lucru. Asta fara sa mai punem la socoteala pistele de biciclete care arata jalnic, sunt facute in bataie de joc si administratia se mai si faleste cu ele. Credem ca niste dungi de vopsea risipita pe asfalt nu se cheama pista de biciclete, si nu reprezinta niciun motiv de lauda”, a spus Anne.

Nicolae Robu, despre protestul biciclistilor interzisi din Timisoara: Eu nu tremur in fata lor!
Strazile pietonale trebuie sa fie pietonale, sustine Robu cu tarie. Chiar daca in alte orase importante de peste hotare, in marile zone pietonale, coabiteaza civilizat pietonii si biciclistii.
„Deciziile mele nu sunt decizii luate irational si nici nu pot fi influentate de ce se intampla in strada. Ei pot sa protesteze, este dreptul lor, daca sunt obiectivi, atunci trebuie sa recunoasca ca s-a facut in Timisoara, pentru incurajarea folosirii bicicletei in acesti 3 ani de cand sunt eu primar, mult mai mult decat s-a facut intr-o multime de ani anteriori. Si nu stiu daca in alta parte in tara s-a facut mai mult decat am facut noi aici. Sunt peste 70 de kilometri de piste de biciclete realizate. Sigur, unele sunt pe trotuare, ca nu au fost posibilitati sa fie facute pe carosabil. 22 de kilometri de pista sunt pe malurile Begai, acum amenajam piste in jurul stadionului Dan Paltinisanu si in jurul centrului istoric, pe Inelul I, marcam de jur-imprejur, pe o distanta apreciabila, piste de biciclete exceptionale, in ambele sensuri. Toate aceste lucruri le facem din interes pentru folosirea bicicletei in Timisoara, eu am toata aprecierea pentru biciclistii cei multi, care sunt oameni seriosi si care, iata, folosesc un mijloc ecologic, dar trebuie sa recunoastem ca exista si un numar, e adevarat, redus, dar demn de luat in seama de biciclisti, care pur si simplu pun in pericol viata copiilor iesiti la joaca cu parintii lor, cu bunicii lor, in Piata Victoriei, pe strada Marasesti, in zonele pietonale ale orasului. Eu sunt un tip care nu tremura in fata protestarilor, sa fie foarte limpede. Eu tremur in fata… nu tremur de fapt, dar sunt sensibil in fata argumentelor logice, daca cineva le aduce. Nimeni nu poate aduce un argument logic care sa reziste aici, numai o incapatare. Unora le place sa protesteze. Robu isi vede de drumul lui. Voi pastra sensul din limba romana al cuvintelor. Zona pietonala inseamna zona pentru pietoni. Nu inseamna zona pentru monociclete, pentru miniscutere, pentru triciclete si asa mai departe. Si evident, nici pentru biciclete”, a conchis Robu.

robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005040 (s)