News Flash:

Parchetul General anunta ca sunt indeplinite conditiile legale de DESECRETIZARE a protocolului incheiat cu SRI

28 Martie 2018
1163 Vizualizari | 0 Comentarii
Augustin Lazar

Parchetul General a anuntat marti ca a fost finalizata analiza privind procedura de desecretizare a protocolului incheiat intre institutie si SRI, concluzia fiind aceea ca sunt indeplinite conditiile legislatiei in vigoare pentru declasificarea documentului.
"Avand in vedere discutiile din spatiul public referitoare la declasificarea protocolului de cooperare in domeniul securitatii nationale incheiat in anul 2009 intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa comunice urmatoarele: La nivelul Ministerului Public a fost finalizata analiza aspectelor legale privind procedura de desecretizare, concluzia fiind ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia in vigoare pentru declasificarea documentului mentionat. In acest moment, avand in vedere concluzia analizei, Ministerul Public asteapta punctul de vedere al Serviciului Roman de Informatii, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat in scris institutiei cosemnatare. Reamintim faptul ca protocolul in cauza a fost incheiat in cadrul normativ in vigoare la data semnarii, in limita si competentele specifice prevazute de legeT, au precizat reprezentantii Parchetului General, intr-un comunicat de presa.

Precizarile vin dupa ce, marti, Claudiu Manda, seful Comisiei de Control SRI, a declarat ca a discutat din nou cu directorul Serviciului Roman de Informatii, care este de acord cu desecretizarea protocolului incheiat de SRI cu Parchetul General, dar ca trebuie sa existe un accept si din partea acestei institutii.

"Am avut inca o discutie cu directorul SRI, fata de situatia anterioara a ajuns la concluzia ca toate articolele din protocol pot sa fie declasificate si prezentate in spatiul public.A ramasca astazi sau maine, SRI sa trimita la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie acordul lor de a desecretiza. Prootocolul este incheiat intre Parchet si SRI, nu intre SRI si Parchet, are numar secret la SRI si la Parchet si este clar ca va fi nevoie si de acordul Parchetului pt a fi prezentat publicului", a declarat Claudiu Manda.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005934 (s)