News Flash:

Parcarea de la Bega va fi construita cu banii municipalitatii

10 Decembrie 2014
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
Oficialii Primariei Timisoara au ajuns la concluzia ca, daca vrem sa avem o parcare supraetajata in centrul orasului, singura varianta este sa fie ridicata din bani de la bugetul local. Autoritatile locale nu au reusit sa atraga niciun investitor privat in incercarea lor de a realiza o parcare cu 500 de locuri in spatele centrului comercial Bega: nimeni nu a vrut sa se asocieze cu societatea Drumuri Municipale in conditiile impuse, asa ca... a fost inca un an pierdut din acest punct de vedere! Urmeaza acum elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic pentru noua parcare.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) a primit in concesiune prin atribuire directa, in primavara, terenul de 1.850 de metri patrati din spatele centrului comercial Bega, din Piata Maresal Ferdinand Foch din Timisoara. Urma sa se asocieze cu un partener privat pentru ridicarea unei parcari supraetajate cu 500 de locuri pe acel amplasament.
SDM trebuia sa vina in asociere cu terenul, primit in concesiune pe 49 de ani, iar investitorul cu banii pentru construirea parcarii, in termen de 6 luni, parcare ce ar fi urmat sa fie exploatata in comun ulterior. Partenerul trebuia sa demonstreze ca ar avea disponibilitati banesti de 3 milioane de euro, sa fie de acord ca minim 20% din locuri sa revina SDM, sa accepte ca primaria sa primeasca 1% din venituri si anumite limitari de tarife etc.
Problema este ca cele doua selectii de oferte organizate de societatea Drumuri Municipale din primavara pana acum au fost un esec, pentru ca n-a venit niciun investitor hotarat sa intre in afacerea propusa de administratia locala.
Drept urmare, reprezentantii Primariei Timisoara propun, printr-un nou proiect de hotarare, care va intra chiar marti in atentia consilierilor locali, retragerea dreptului de concesiune asupra terenului atribuit catre SDM pentru amenajarea respectivei parcari supraterane. Totodata, se propune sa fie intocmite documentatiile necesare, studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, pentru realizarea de catre primarie a parcarii din Piata Ferdinand Foch.
„In urma demersurilor efectuate in vederea realizarii parcarii supraterane nu s-a prezentat niciun investitor. Astfel, se impune realizarea parcarii din fonduri locale ale Municipiului Timisoara, tinand cont de lipsa locurilor de parcare din zona centrala”, se motiveaza in referatul proiectului de hotarare.
Primarul Nicolae Robu crede ca investitia poate fi suportata pe venituri proprii.
„Avand in vedere ca de doua ori a esuat licitatia, nu a venit nimeni, nu mai asteptam, o facem noi. Studiul de fezabilitate va arata cat ne costa, noi ne asumam. Nu cred ca vor fi costurile foarte mari. Va fi o constructie metalica, parcare supraetajata. Noi vrem sa dam acum drumul si studiului de fezabilitate, ne anuntam intentia de a face noi, iar cand vom vedea pretul estimat de specialisti atunci vom lua decizia finala daca mergem mai departe sau nu, dar 99% mergem mai departe”, a afirmat Robu, citat de tion.ro.
In aceste conditii este greu de estimat cand ar putea sa apara o noua parcare, fie supraetajata, fie subterana, in zona centrala a orasului.
Cert este ca vom avea noi strazi pietonale in zona Cetate, dupa ce se termina proiectul de reabilitare pe bani europeni, in a doua parte a anului viitor...
UPDATE. Consilierii locali au aprobat, marti, retragerea concesiunii de care a beneficiat SDM asupra terenului din spatele centrului comercial Bega fara nicio discutie in plen.
Robu le-a explicat alesilor ca vechea hotarare pe care au adoptat-o n-a produs oricum niciun efect.
„Este foarte important pentru municipiul Timisoara sa aiba o parcare in aceasta zona (...) Hotararea n-a produs efecte oricum. Sa facem diligentele sa construim o parcare supraterana, n-are rost sa asteptam dupa investitori care nu vin”, a afirmat primarul.

sdm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1334 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007017 (s)