News Flash:

Papitoiul rector de la UMF Iasi se joaca cu viata iesenilor. Deciziile lui pot sabota un proiect de 200 de milioane de euro

26 Iulie 2017
969 Vizualizari | 0 Comentarii
Viorel Scripcariu
 Rectorul UMF Iasi se foloseste de colegii din universitate pentru a poza intr-un om de mare caracter • Acesta a reusit sa dovedeasca singur ca ii lipsesc majoritatea calitatilor pentru a ajunge sa aiba un astfel de caracter • Pana acum este cel mai slab rector pe care l-a avut UMF Iasi

Nici acum, dupa un an si jumatate de cand a fost ales rector la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa din Iasi, nu si-a revenit din starea de soc, pentru ca nici prin cap nu i-a trecut ca va ajunge vreodata seful unei institutii de asemenea prestigiu. Prea multi stiu cum a ajuns prof. dr. Viorel Scripcariu rector la UMF Iasi pentru a detalia aici toata tarasenia. 

Daca si-ar vedea de treaba nimeni nu ar avea a-i reprosa ceva. Dar, daca tot a ajuns in asa functie, medicul se crede important si a inceput sa scoata la iveala adevarata fata. 

Dupa zece ani, in sfarsit, se face ceva pentru a incepe constructia acelui Spital Regional de Urgente care trebuia sa fie dat in folosinta de cativa ani, daca lucrarile ar fi inceput in anul 2007 cand s-a discutat prima data despre un astfel de proiect. In total, valoarea investitiei in acest Spital Regional de Urgente este de 200 de milioane de euro. 


In ultima perioada au avut loc mai multe intalniri pe aceasta tema cu reprezentanti ai autoritatilor locale, sistemului sanitar. De la intalniri nu a lipsit prof. dr. Viorel Scripcariu, ceea ce i-a revoltat pe multi specialisti din sanatate. In timp ce persoane cu experienta care de ani de zile conduc spitale grele in Iasi au fost ignorati, in schimb, i s-a dat o mare importanta chirurgului Scripcariu. La drept vorbind, ce experienta manageriala sa aiba dumnealui? 

Zeci de ani nu a parasit sala de operatie si ceea ce face acolo este de necontestat. Ca si chirurg, nu i se poate reprosa ceva, dar, ca sa te consideri un rector plin de calitati manageriale este extrem de mult. Din spusele colegilor sai, se pare ca prof. dr. Viorel Scripcariu nu a condus nici macar o bicicleta la viata lui si nu i se pot cere performante manageriale. Si atunci cum este posibil ca la aceste intalniri, un om lipsit de experienta in managementul sanitar sa traseze sarcini si sa stabileasca principalele specializari pe care le va avea viitorul Spital Regional de Urgenta.

Chirurgul Scripcariu, incapabil sa conduca o asemenea universitate

De altfel, obisnuit sa aiba pe langa el numai lingai (dovada fiind echipa de conducere formata in special din slugi credincioase),  rectorul institutiei de invatamant superior medical din Iasi s-a suparat rau cand a citit in cotidianul BUNA ZIUA IASI unele articole in care era prezentata acea fata ascunsa a chirurgului. Cotidianul nostru a publicat doar o parte infima a caracterului marsav al acestui rector. In editiile viitoare, vor iesi la iveala lucruri ingrozitoare, povestite chiar de membrii apropiati ai familiei. 

Jucand un teatru ieftin, profesorul Scripcariu s-a gandit ca ii poate duce de nas pe colegii din universitate si le-a trimis o scrisoare. Acesta a actionat ca un om fara scrupule, un fariseu, o persoana cu tulburari de personalitate si a crezut ca prin aceasta scrisoare ii va determina sa creada ca, de fapt, cotidianul BUNA ZIUA IASI ar avea ceva cu institutia de invatamant. Asta doar in inchipuirea sa. In scrisoare a mentionat de mai multe ori ca ar fi o "campanie impotriva noastra" sau "impotriva UMF". 

Probabil, chirurgul Viorel Scripcariu, de departe cel mai slab rector din istoria UMF, urmareste sa acumuleze capital de imagine si se foloseste de orice. In realitate insa, BZI nu are nimic cu UMF, ci cu seful institutiei, rectorul Viorel Scripcariu, un excelent chirurg, dar un lider slab, pervers si cu tulburari comportamentale. 

Pana acum, de cand conduce UMF Iasi, nu a demonstrat nimic. Dimpotriva, acesta protejeaza coruptii din institutie, Daniela Drugus si Adrian Ciureanu, si a reusit sa scoata in strada studentii, care au protestat impotriva masurilor luate de conducere. 

UMF Iasi are mii de studenti straini si niciunul dintre acestia nu s-au inscris la facultate pentru ca este chirurgul Viorel Scripcariu rector. Acesta nu a avut curajul sa ia cuvantul nici la evenimentele marcante din universitate, Daniela Drugus fiind cea care a spus cate ceva despre actiunile respective. 
Vom reveni!

umf iasi chirurg rector performante manageriale daniela drugus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1317 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008347 (s)