News Flash:

Papadia amelioreaza su vindeca urmatoarele: cancerul, hepatitele, ficatul, rinichii, stomacul…iata cum se prepara

17 August 2016
70288 Vizualizari | 0 Comentarii
papadie ceai
Papadia este o planta extrem de benefica care efectiv detoxifica ficatul, trateaza alergiile, are proprietati diuretice, scade colesterolul, stimuleaza secretia bilei si este extrem de folositoare pentru femeile insarcinate si femeile care au menopauza.

Timpul optim pentru a culege papadia este inceputul lunii aprilie si trebuie sa o gasesti in locuri in care nu sunt foarte poluate, departe de orase si departe de strazi.

Toate partile plantei au proprietati medicinale asa ca cel mai bine ar trebuie sa o tai de la radacina cu un cutit. Frunzele ei sunt bune pentru salata si poti sa le combini cu oua sau cartofi, aceasta salata este bogata in vitamine asa cum sunt rosiile si spanacul.

In plus are mai mult caroten decat morcovii si este plina de diferite minerale si vitamine.

Tulpina papadiei purifica sangele, rezolva problemele stomacului, regleaza metabolismul si stimuleaza functionarea vezicii biliare.

Este deasemenea recomandata de medicina traditionala ca un puternic remediu impotriva diabetului si laptele din tulpina care se presupune a fi nociv este foarte vindecator si este folosit pentru indepartarea negilor.

Floarea ei este folosita in prepararea siropului de papadie cunoscut ca miere, ce purifica sangele, il intareste, imbunatateste digestia si vindeca tusea.

Iata cum poti prepara siropul de papadie:

Trebuie sa culegi 400 de flori de papadie galbena si toarna 3 litri de apa rece peste ele. Apoi adauga 4 lamai si 4 portocale taiate in felii si lasa compozitia sa stea 24 de ore.  Apoi strecoara compozitia prin tifon si apoi pune lichidul intr-o oala. Adauga 2 cani de zahar si fierbe aproape 1 ora si jumatate invartind mereu.  In momentul fierberii cand s-a ingrosat destul, redu caldura si pune siropul fierbinte in borcane sterilizate. Acest sirop este excelent in tratarea racelilor, bronsitelor si poate fi dat copiilor.

Ceaiul de papadie:

Culege plante de papadie si usuca-le la aer, frunzele uscate sunt folosite in prepararea ceaiului de papadie. Bea-l intotdeauna proaspat si poti sa-l indulcesti cu putina miere si invarte cu o lingura cu o lingura de plastic sau lemn, niciodata de metal.

Radacina de papadie trateaza cancerul

Proprietatile medicinale puternice ale papadiei sunt cunoscute si apreciate de secole. In plus cercetarile stiintifice cele mai noi au aratat ca radacina papadiei poate trata cancerul.  Prin urmare pentru a prepara radacina acestei plante si a o pastra pentru utilizari viitoare trebuie sa o cureti, sa o tai in parti mici egale si sa o usuci la aer curat. Poti pune radacina pe o suprafata neteda la loc uscat si rece in care sa fie aer. Las-o la uscat timp 13-14 zile. Apoi pastreaz-o intr-un borcan intr-un loc uscat si la intuneric.

Radacina papdiei curata rinichii, vezica biliara, ficatul si limfa. Prin urmare este folosita pentru numeroase boli ca: artrita, constipatia, reumatismul, hepatitele, acnea.

Reteta de ceai din radacina de papadie:

Pune 60 de grame de amestec proaspat si 30 de grame de papadie uscata si adauga acestei compozitii 70 grame de apa cu putina sare.  Cand fierbe lichidul acopera oala si las-o 20 de minute apoi strecoara si consuma 3 cani de ceai in fiecare zi.

Reteta de ceai din frunze de papadie:

Usuca cateva frunze de papadie apoi marunteste-le si pune-le intr-un borcan pentru utilizam viitoare. In fiecare zi adauga o jumatate de lingura intr-un pahar cu apa si bea cu legularitate.

papadia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006531 (s)