News Flash:

Papa Francisc va efectua o vizita in Ucraina, la invitatia presedintelui Petro Porosenko

23 Februarie 2015
1045 Vizualizari | 0 Comentarii
Papa Francisc a acceptat o invitatie a presedintelui ucrainean Petro Porosenko de a vizita Ucraina, a anuntat la postul de televiziune Canal 5 un oficial din serviciul ucrainean de securitate, Iuri Tandit, relateaza agentia Ukrinform, in pagina electronica.
"In urma cu cateva zile, m-am intors de la Vatican, unde m-am intalnit cu Papa Francisc. Papa a primit o scrisoare cu invitatia presedintelui Porosenko si ne-a spus ca va veni in Ucraina. Astfel, vreau sa felicit ucrainenii ca Papa Francisc, care se roaga pentru pace in tara noastra, va veni probabil la noi", a declarat Tandit, negociator la centrul serviciului de securitate pentru eliberarea ostaticilor.
Cancelarul german Angela Merkel s-a intalnit cu Papa Francisc sambata si au discutat, printre altele, despre situatia din Ucraina. "Am discutat si despre conflictul din Ucraina; mi-a oferit o foarte mare incurajare sa continui sa actionez in mod determinant pentru gasirea unei solutii", a declarat Merkel, la finalul intalnirii de 40 de minute.

Ucraina se confrunta cu o criza politica ce a luat amploare in noiembrie 2013, iar protestele din Piata Independentei - soldate cu peste 100 de morti - au culminat pe 22 februarie 2014 cu inlaturarea de la putere a presedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat in Rusia.
Ca urmare a instituirii unei administratii prooccidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea, iar in estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5.700 de morti. Mediafax.ro

papa francisc iuri tandit ucraina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1084 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005665 (s)