News Flash:

Organizatorul protestului anti-Ponta de la Timisoara: "Nu suntem huligani!"

10 Noiembrie 2014
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
Edwin Sebastian Marc, studentul de la Universitatea de Vest din Timisoara care a organizat protestul anti-Ponta, care a avut loc, sambata seara, in Piata Victoriei, a postat un mesaj pe Facebook in care raspunde acuzatiilor formulate de anumite televiziuni, care au sustinut ca manifestarea de la Timisoara a fost una violenta. „Suntem studenti, nu huligani”, a explicat Edwin Sebastian Marc.
Protestul de la Timisoara fost prezentat diferit de canalele media romanesti, unele televiziuni sustinand ca in Piata Victoriei au avut loc incidente violente in timpul manifestatiei anti-Ponta. Intr-adevar, jandarmii au ridicat din public sapte persoane recalcitrante. Sase au fost amendate cu 200 de lei pentru injurii, iar un participant la protest s-a ales cu dosar penal pentru loviri si alte violente, dupa ce a lovit camera de filmat a RTV. Incidentul a fost insa singular, iar spiritele s-au calmat dupa ce organizatorii manifestatiei au facut apel la non-violenta.
„Rog televiziunile din Romania sa arate protestul de la inceput pana la sfarsit. Apoi putem sa ne facem toti o opinie corecta. Suntem studenti, nu huligani”, a transmis, dupa protest, Edwin Sebastian Marc, unul din organizatorii protestului.
La protestul de la Timisoara au participat in jur de 1500 de persoane, dupa estimarile jandarmilor, 5000 dupa estimarile organizatorilor, scrie tion.ro.
Edwin Sebastian Marc a anuntat ca urmatorul protest anti-Ponta si pentru votul in diaspora din Piata Victoriei va avea loc pe 14 noiembrie – nu pe 15 noiembrie, cum era anuntat initial – daca se va primi aprobare de la Primaria Timisoara.
Duminica dimineata, primarul Nicolae Robu le-a transmis organizatorilor acestor proteste ca au toata sustinerea sa.
„(Protestul – n.r.) A fost o incantare si pentru ca a reunit cel mai mare numar de participanti din intreaga tara! (La Cluj, conform estimarilor facute de Jandarmerie au fost circa 5.000 de persoane, 10.000 conform estimarilor facute de organizatori – n.r.) Si, desigur, si pentru ca s-a desfasurat intr-o nota de civilizatie impecabila, asa cum cei doi studenti -unul de la UVT, unul de la UPT- care s-au prezentat la mine pentru a-mi cere aprobarea mi-au promis ca o sa se intample! Ma bucur ca SI DE ACEASTA DATA am avut incredere in tineri, fara a ezita! Contati pe mine, oricand! Ma veti avea mereu alaturi!”, a transmis Robu, care este si liderul PNL Timis, pe Facebook.
Intre timp, pe retelele de socializare au aparut apeluri la un nou protest care ar putea avea loc duminica seara, in Piata Victoriei, insa nimeni nu si-a asumat, inca, organizarea acestuia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008314 (s)