News Flash:

Orezul care combate cancerul si alte boli

24 Iunie 2018
233 Vizualizari | 0 Comentarii
orez negru

Cercetatorii din China au creat o varietate de orez negru, modificat genetic, care este bogat in antioxidanti si are potentialul de a reduce riscul de aparitie a cancerului si a altor maladii.

Beneficiile pentru sanatate ale acestei varietati de orez negru (cunoscut si sub numele de "orez purpuriu" datorita culorii pe care o capata dupa recoltare - n.r.) sunt date de concentratiile sale ridicate de antocianine, un grup de pigmenti cu rol antioxidant, care ofera multor fructe si legume culori intense de purpuriu, rosu si albastru, potrivit unui studiu publicat in revista Molecular Plant, noteaza ziare.com.

Afectiuni dentare intalnite la persoanele varstnice
Consumul de orez bogat in antocianine poate fi benefic pentru sanatatea umana, intrucat scade riscul de aparitie a anumitor afectiuni, precum unele tipuri de cancer, boli vasculare, diabet si alte maladii cronice. Precedentele tentative de a obtine prin manipulari genetice o varietate de orez care sa fie capabil sa produca antocianine au esuat, deoarece procesul aflat la baza biosintezei este deosebit de complex.

Pentru a depasi aceasta bariera stiintifica, Yao-Guang Liu, cercetator la Universitatea de Agricultura din sudul Chinei, si colegii lui au dorit mai intai sa identifice genele asociate cu productia de antocianine in diferite varietati de orez.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0936 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014405 (s)