News Flash:

Ordonanta privind RCA, publicata in Monitorul Oficial

20 Septembrie 2016
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
rca2
Ordonanta de urgenta privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie a fost publicata, luni seara, in Monitorul Oficial.
Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a anuntat luni ca ordonanta de urgenta privind RCA va fi publicata in cursul zilei in Monitorul Oficial, fara modificari de fond.
"Textul ordonantei a fost publicat pe site-ul Ministerului Finantelor, dupa care a fost trimisa ordonanta la Consiliul Legislativ, de unde trebuiau sa vina niste avize. Au venit astazi si se va publica in maxim 2-3 ore. Ordonanta de urgenta va fi publicata astazi in Monitorul Oficial, fara modificari de fond. Doar cu modificari de forma", a declarat Iolu.
El a precizat ca ordonanta nu putea fi publicata fara avizul Consiliului Legislativ, care a putut fi luat "dupa week-end".
Guvernul a adoptat pe 14 septembrie o ordonanta de urgenta in problema RCA care prevede, printre altele, inghetarea preturilor la primele de asigurare pe o perioada de sase luni.
"Pentru a rezolva problema pe termen scurt si pentru a da timp institutiilor responsabile sa implementeze acest nou cadru normativ, la propunerea transportatorilor si dupa consultari cu Consiliul Concurentei, vom veni in acest proiect de ordonanta si cu propunerea de a ingheta preturile primelor de asigurari obligatorii pentru o perioada de 6 luni. Pe baza ordonantei, in termen de 30 de zile, ASF va trebui sa vina cu un calcul al costului mediu pentru diferitele categorii de asigurari, care sa fie pretul de referinta pentru asigurari pe urmatoarele sase luni, pretul de referinta la nivelul caruia sa fie inghetat nivelul pretului pe care il vor plati asiguratorii, in ideea ca in aceste sase luni sa avem tot acest sistem de urmarire a preturilor pus la punct, cu aceste calcule ale pretului de referinta, care sa fie facute publice si care sa constituie, intr-adevar, o referinta pentru cei care fac asigurari, dar si pentru clienti", explica premierul Dacian Ciolos la momentul adoptarii ordonantei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005092 (s)