News Flash:

Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind rectificarea bugetara a fost publicata, vineri, in Monitorul Oficial

8 Septembrie 2018
733 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvern Dancila 1000x600

Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea bugetară pe acest an şi OUG cu privire la rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat au fost publicate, vineri, în Monitorul Oficial, după ce actele normative au fost adoptate miercuri de Guvern, fără avizul CSAT.

În Monitorul Oficial de vineri au fost publicate Ordonanţa de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2018 şi Ordonanţa de Urgenţă pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018.

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Tot miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după ce Guvernul a aprobat rectificarea bugetară fără avizarea în CSAT, că Executivul forţează limitele Constituţiei şi a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018.

Avocatul Poporului a anunţat, joi, că va analiza cu atenţie cererea preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR rectificarea bugetară adoptată de Guvern, precizând că în paralel aşteaptă şi argumentele juridice de la Preşedinţie pentru a demara un astfel de demers. Reprezentanţii instituţiei au adăugat că vor analiza şi jurisprudenţa CCR, a CEDO şi a Comisiei de la Veneţia cu privire la acest subiect.

În schimb, premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu poate spune că există un război între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, precizând că Executivul a fost nevoit să adopte rectificarea bugetară "pentru că nu puteau oamenii să aştepte să mai treacă timpul".

Întrebată de ce s-a întârziat cu publicarea în Monitorul Oficial, Viorica Dăncilă a precizat: "Imediat după şedinţa de Guvern, rectificarea bugetară a plecat către Consiliul Legislativ. Vreau să precizez că avem în vedere 200 de pagini care trebuiesc citite, verificate, avem cifre şi fiecare cifră trebuie verificată foarte bine. S-a întors de la Consiliul Legislativ ieri, în jur de ora 12.30, a plecat către Ministerul Finanţelor Publice, a urmat o nouă verificare şi punerea în concordanţă cu cerinţele Consiliului Legislativ. De azi de dimineaţă, a plecat la Monitorul Oficial".

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat-o la consultări, joi, pe prim-ministrul Dăncilă, însă şeful Executivului i-a delegat pe miniştrii de Finanţe şi de Justiţie, Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader, pentru a participa la consultări, deoarece joi aceasta a efectuat o vizită de lucri în Spania, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul Pedro Sanchez şi cu regele Felipe al VI-lea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005681 (s)