News Flash:

Orchestra Filarmonicii Banatul a oferit un nou concert de exceptie in Pestera Romanesti (VIDEO)

27 Octombrie 2014
532 Vizualizari | 0 Comentarii
La fel ca in anii precedenti, concertul din Pestera Romanesti a fost un real succes. Mii de oameni au urcat pana la pestera pentru a se putea bucura de spectacolul inedit pregatit de orchestra Filarmonicii Banatul.
Concertul de la Pestera Romanesti este deja celebru in intreaga lume. Acest tip de spectacol este unic in Romania, iar amatorii de muzica simfonica se duc aici, in fiecare an, pentru a se putea bucura de prestatiile inedite. Aceasta este cea de-a 30 editie a evenimentului, primul concert de acest tip fiind organizat in anul 1984. Pentru a marca momentul, la Romanesti, iubitorii de muzica simfonica s-au putut bucura de doua concerte, primul de la ora 12, iar cel de-al doilea de la ora 14.
In fata publicului, care a fost format din mii de oameni, s-a aflat orchestra Filarmonicii Banatul, fiind condusa de patru dirijori. Raymond Janssen, care a venit din Olanda, Peter Oschanitzky, Gheorghe Costin si Radu Valentin Popa au ajuns pe rand la pupitrul dirijorului. La finalul primului concert, publicul a putut sa se bucure si de o prestatie comuna a celor patru, acestia dirijand impreuna orchestra pentru “Marsul lui Radetzky”, scrie tion.ro. Printre compozitiile cantate s-au numarat si “Ave Maria”, de Franz Schubert sau “Aria Reginei Noptii”, de Mozart. De asemenea, publicul s-a putut bucura si de cateva compozitii mai speciale cum ar fi “This is my song”, al lui Charlie Chaplin, sau un vals compus de actorul Anthony Hopkins.
Directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni, a fost si el prezent la eveniment: „Avem un alt program, unul nou. Am vrut sa sarbatorim aceasta a 30-a editie. Nu imi vine sa cred ca din 1984 pana acum a trecut atat timp. Acum am mai si colorat pestera cu lumini colorate, avem proiectii de diapozitive, deci speram sa fie totul cat mai pe placul publicului”, a declarat Garboni inainte de inceperea primului concert.

Galerie Video


pestera romanesti filarmonicii banatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 34 queries | Mysql time :0.038643 (s)