News Flash:

Orasul italian Amatrice ar putea intenta proces revistei Charlie Hebdo pentru defaimare

13 Septembrie 2016
1111 Vizualizari | 0 Comentarii
amatrice
Un oras italian ar putea intenta un proces revistei franceze de satira Charlie Hebdo, in urma publicarii unor caricaturi in care victimele cutremurului din Italia sunt reprezentate de diverse tipuri de paste fainoase, sau in care se sugereaza invinovatirea mafiei pentru decesul acestora.
In una dintre caricaturi, intitulata "Cutremur in stil italian", este desenat un om insangerat si bandajat "Penne (tip de paste fainoase n.red.) in sos de rosii", o femeie zgariata "Penne gratinate", precum si o cladire prabusita din care se ivesc picioare umane si sange, "Lasagna", relateaza Reuters.
Dupa ce italienii au reactionat maniosi, revista de satira, cunoscuta pentru caricaturile sale provocatoare care incalca tabuurile, a publicat un alt desen, al unei persoane ingropate pe jumatate in daramaturi, sub care este scris: "Italieni...nu Charlie Hebdo v-a construit casele, ci mafia!"
Amatrice, orasul italian la care fac referire caricaturile, cunoscut drept locul unde s-a inventat reteta sosului pentru paste "amatriciana", a fost grav afectat de cutremurul care a avut loc la data de 24 august.
Autoritatile locale au catalogat caricaturile drept "macabre, prostesti si care insulte absurde victimelor (cutremurului, n.red.)", a declarat Mario Cicchinetti, avocat al Primariei din Amatrice.
Acestea au cerut unui procuror local sa ancheteze Charlie Hebdo pentru "defaimare", o infractiune pentru care orasul ar cere despagubiri civile.
Chiar daca caricaturile au fost publicate in Franta, potrivit lui Cicchetti, cazul ar putea fi judecat in Italia.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006586 (s)