News Flash:

Orasul din Romania unde limba romana se vorbeste in soapta de frica

8 Noiembrie 2017
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
romana

Andrei Paunescu, fiul regretatului poet Adrian Paunescu, face o serie de dezvaluiri uluitoare despre ceea ce se intampla intr-o localitate cunoscuta din Romania.

Intr-o filmare postata pagina de Facebook News, Paunescu sustine ca locuitorilor unui oras din tara noastra le este teama sa vorbeasca in limba romana in public si nu o fac decat in soapta. Localitatea la care se refera Andrei Paunescu este municipiul Carei.

„Sunt la Carei, pentru ca am aflat ca in orasul acesta aflat la marginea Romaniei, la granita cu Ungaria, limba romana se vorbeste in soapte”, spune muzicianul si jurnalistul Andrei Paunescu.

„Sunt la Carei, avand in spate monumentul lui Avram Iancu. (…) O sa va vorbesc despre faptul ca monumentul acesta este in pericol sa fie daramat, sub pacaleala ca va fi reabilitat. Sigur ca merita reabilitare, bucati din soclu sunt pierdute, sunt degradate. Exista intentia sa se darame ca sa se reabiliteze. Sa nu se darame – asta este ideea! E o pacaleala. Reabilitarea s-ar putea sa dureze ani si ani, iar Avram Iancu s-ar putea sa nu mai fie pe locul sau.

Putin mai departe se vad niste arbori, niste tuia. De fapt, acolo trebuia sa se vada Monumentul Ostasului Roman. El este ascuns de aceste plante care au fost puse aici de administratia locala, ca sa nu se mai vada Monumentul Ostasului Roman”, a adaugat acesta.

La sfarsitul anului 2012, Primaria Carei a impodobit cu beculete Monumentul Ostasului Roman, fara a obtine avizul Directiei judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Satu Mare – fapt interzis prin lege, scria saptamanalul ZIUAnews la acea vreme.

Mai mult, primarul UDMR al Careiului, Eugen Kovacs, recunostea ca montarea dispozitivelor pentru iluminatul de Sarbatori s-a facut fara aprobarile de rigoare, insa nimeni nu a luat nicio masura impotriva sa si a Consiliului Local.

Sursa:bugetul.ro


andrei paunescu carei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 32 queries | Mysql time :0.013608 (s)