News Flash:

Operatii ginecologice de ultima generatie, in premiera Timisoara

1 Iunie 2014
889 Vizualizari | 0 Comentarii
Patru femei cu afectiuni ginecologice au avut sansa sa fie operate ieri de cei mai mari specialisti in domeniu din lume. Trei interventii au avut loc la Timisoara si una in Franta. Mai mult, zeci de medici din tara si strainatate au putut sa vada aceste interventii in timp real, deoarece totul a fost transmis live in sala de curs din cadrul Congresului National de Chirurgie Minim-Invaziva care are loc in aceste zile la Timisoara.
Pacientele au beneficiat de aceste interventii gratuit, iar tehnica a fost una minim-invaziva. Un astfel de congres de talie internationala a mai avut loc in orasul de pe Bega in urma cu aproape 20 de ani.
Prima dintre interventii a avut loc in aceasta dimineata la Spitalul Judetean din Timisoara si a fost un succes. Unei paciente de 26 de ani i s-a indepartat laparoscopic un fibrom extrauterin. Femeia isi doreste un copil, astfel ca de acum poate ramane insarcinata fara niciun fel de risc. Instrumentele utilizate sunt de ultima generatie.
”Folosim aici un instrument cu o camera de 10 milimetri, putem viziona cate cinci milimetri in dreapta si stanga, iar in mijloc avem un orificiu mai mare prin care patrundem”. ”Noi suntem foarte buni in chirurgia sterilitatii si altceva, poate printre prioritatile cu care ne-am prezenta in lume a fost chirurgia minim-invaziva practicata in timpul sarcinii, am fost printre primii care am facut aceasta chirurgie minim-invaziva”, afirma Doru Anastasiu seful Clinicii Bega, Spitalul Judetean din Timisoara.
Ca noutate, una dintre interventii a avut loc in Franta si a fost realizata de mari specialisti din Europa. Tehnicile aplicate au putut fi vizionate si dezbatute la Timisoara.
”In premiera la un congres national patru interventii chirurgicale, se opereaza la doua sali in paralel, alternativ. Azi-dimineata a fost o transmisie live de la Rouen si una de la Timisoara. Se discuta asupra momentelor importante ale interventiei. Este un beneficiu extraordinar pentru medici si pentru paciente in primul rand pentru ca sunt operate de medici cu o adevarata experienta din tara si din strainatate si pentru medicii care participa la acest congres”, precizeaza Marius Craina, organizatorul congresului, directorul medical al Clinicii Bega.
Oaspetii din strainatate vor avea parte si de mai multe programe artistice, o sansa in plus, potrivit organizatorilor, pentru promovarea Timisoarei in cursa pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana in 2021. Digi24.ro

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0965 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010664 (s)