News Flash:

Opera Nationala Romana din Timisoara, la cea aniversar

27 Aprilie 2017
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
Opera Nationala Romana din Timisoara
Opera Nationala Romana din Timisoara (ONRT) prezinta, joi, un spectacol aniversar cu ''Aida'' de Giuseppe Verdi, marcand astfel 70 de ani de la deschiderea primei stagiuni, care a avut loc pe 27 aprilie 1947, cu aceeasi lucrare. 
Conducerea ONRT sustine ca dedica spectacolul aniversar tuturor angajatilor institutiei, de la infiintare pana in prezent, si ca va incerca ''sa creeze aceeasi emotie in randul publicului'', transmitand spectacolul in direct si in Piata Operei, la fel cum s-a intamplat in urma cu sapte decenii. 
''Ne-am infiintat pe 30 martie 1946, iar pe 27 aprilie 1947 a avut loc primul spectacol. La un an distanta. Atata le-a trebuit sa puna pe picioare un spectacol. In perioada Dictatului de la Viena (1940-1945), cand Operei Romane din Cluj i-a fost interzisa functionarea, a fost in exil aici, a sustinut o stagiune completa la noi sub denumirea 'Opera Romana din Cluj Napoca la Timisoara'. Dupa momentul 1945, ei s-au intors acasa, dar jumatate din colectiv au ramas aici si alaturi de Traian Grosavescu, Aca de Barbu (director al Operei din Timisoara) au facut presiuni pentru ca nu se mai putea concepe un oras de nivelul Timisoarei fara o Opera si astfel apare Decretul Regal de infiintare a acesteia. La spectacolul inaugural cu 'Aida', pe 27 aprilie, atat de multa lume a fost, incat s-au montat megafoane in piata, a fost arhiplina si mii oamenii au stat pe loc patru ore sa asculte opera'', a declarat pentru AGERPRES Emilian Brinzei, referent cultural al ONRT. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005913 (s)