News Flash:

ONG: Loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebes-Turda pot prelua traficul rutier, dar autoritatile tergiverseaza receptia

9 Martie 2018
955 Vizualizari | 0 Comentarii
autostrada Lugoj Deva

Loturile 3 si 4 ale Autostrazii A10 Sebes-Turda pot prelua traficul rutier, dar nu sunt date in circulatie pentru ca autoritatile tergiverseaza receptia, in timp ce soferii isi risca viata pe drumul national paralel (DN1), a anuntat vineri ONG-ul Asociatia Pro Infrastructura, care a decis sa lanseze o petitie pentru a cere deschiderea imediata a tronsonului Aiud-Turda.
Autostrada A10 Sebes - Turda traverseaza judetele Alba si Cluj avand lungimea totala de 70 km, si leaga autostrazile A1 si A3. ONG-ul atrage atentia ca tronsonul de 30 de km din DN1, dintre Turda si Aiud, pe care au loc multe accidente, poate fi inlocuit imediat cu o autostrada moderna (A10). Asociatia consiera ca, desi lucrarile au fost finalizate, autoritatile tergiverseaza receptia.

”Conform unui chestionar la care au raspuns peste 5.300 de membri Declic, peste 60% dintre noi am fost deja implicati intr-un accident rutier. Suntem "campioni" in Europa la capitolul decese in accidente auto. In medie, 5 oameni mor in fiecare zi pe soselele din Romania”, a scris ONG-ul pe pagina de Facebook.

ONG-ul a subliniat ca specialisti independenti spun ca cele doua tronsoane din A10 pot fi date in folosinta fara riscuri, iar posibilele neconformitati imputate constructorilor nu afecteaza traficul si pot fi rezolvate dupa receptia partiala a lucrarilor si deschiderea traficului rutier.

”Pentru autoritati este mai usor sa amane rezolvarea problemelor, dar daca suficient de multi le vom spune ca amanarea este un act criminal, vor urgenta deschiderea circulatiei. In caz contrar, vor putea fi considerati responsabili moral pentru mortii de pe DN1”, a scris ONG-ul pe pagina de Facebook.

ONG-ul considera ca exista cadru legal pentru a se da drumul la trafic, in conditiile in care lucrarile adiacente nu impiedica receptia drumului propriu-zis.

Autostrada Sebes – Turda ar fi trebuit finalizata in 2016. Lucrarea este impartita pe patru loturi, dintre care 3 si 4 sunt cele mai avansate, iar pe 1 si 2 se inregistreaza cele mai mari intarzieri.

Comisia Europeana (CE) a anuntat recent ca a aprobat pentru Romania suma de 272 de milioane euro pentru constructia autostrazii Sebes-Turda.


tronsonului aiud-turda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1279 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006607 (s)