News Flash:

Olimpicii din Timis, premiati la Guvern

18 Noiembrie 2015
1567 Vizualizari | 1 Comentarii
olimpici timis
Au fost recompensati 225 de elevi castigatori a 257 distinctii (51 de medalii de aur sau premii I, 69 de medalii de argint sau premii II, 67 de medalii de bronz sau premii III si 70 de mentiuni) la olimpiadele internationale sau regionale (juniori si seniori) pe discipline.
Din Timis au primit distinctii Paul Codrin Oneci, de la Liceul de Informatica „Grigore Moisil” Timisoara, care a castigat medalia de bronz la Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene si mentiune la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica. Premiat a fost si Vlad Mihai Rochian, tot de la Grigore Moisil, care a castigat bronzul la Olimpiada Balcanica de Informatica si argintul la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara „Tuymaada”.
Distinctie a primit si Liza Szabo, de la Liceul Teoretic „Bartók Béla” Timisoara, care s-a intors cu mentiune de la Olimpiada de Matematica pentru Liceele Maghiare din Europa. Iulia Maria Sucutardean, de la Liceul Teoretic „N. Lenau” Timisoara, a fost premiata de ministru, in urma castigarii locului II la Olimpiada Internationala de Lectura.
De asemenea, au fost premiati cei 230 de profesori care i-au pregatit pe acesti elevi, precum si cele 99 de scoli din care provin laureatii, scrie tion.ro.
Potrivit reglementarilor in vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internationale sunt: 12.545 lei – medalie de aur si premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz si 4.065 lei – mentiune (sau diplome echivalente).
Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus in competitiile regionale (olimpiade balcanice de seniori si juniori, Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Yakutia, Olimpiada Central Europeana de Informatica, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz si 2.550 lei – mentiune (sau diplome echivalente).
Pentru profesorul/profesorii care au pregatit elevul/elevii s-a acordat un singur premiu, in cuantumul cel mai mare prevazut pentru unul din elevii sai/lor. Pentru scoala pe care elevul/elevii o frecventeaza sau a/au frecventat-o s-a acordat cate un premiu, in cuantumul prevazut pentru fiecare elev premiat. In acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamant.
Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educatiei este de 3.005.855 lei.
Festivitatea de premiere a avut loc luni, 16 noiembrie, la Palatul Victoria din Capitala.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004655 (s)