News Flash:

Oficial: Ridicarea masinilor din parcarile magazinelor este INTERZISA!

15 Aprilie 2014
738 Vizualizari | 0 Comentarii
Hotărarea adoptată recent de Consiliul Local Timişoara prin care se interzice ridicarea maşinilor din parcările magazinelor din oraş, cu referire directă la Ingerii Galbeni, a intrat în vigoare. Administratorul firmei în cauză susţine, însă, că hotărarea este ilegală şi, prin urmare, va fi atacată în instanţă în cazul în care nu va fi anulată. Consilierul local care a iniţiat-o anunţă proteste în faţa magazinelor care nu respectă legislaţia. In acest moment, nimeni nu poate garanta că hotărarea va fi şi respectată.

Evoluţie ciudată a scandalului privind ridicarea maşinilor din parcările magazinelor şi supermarketurilor din Timişoara. Hotărârea în cauză a ajuns la Prefectura Timiş, însă juriştii acestei instituţii nu s-au pronunţat încă asupra legalităţii acesteia, ceea ce înseamnă că, automat, îşi produce deja efectele. Consilierul local Alfred Simonis (PSD), cel care a propus prima dată ca o astfel de hotărâre să fie dată susţine că a cerut Poliţiei Locale să transmită notificări către centrele comerciale care permit ridicarea maşinilor de către Îngerii Galbeni prin care să fie somate să înceteze aceste practici.

„Hotărârea Consiliului Local Timişoara a intrat în vigoare şi a fost transmisă Poliţiei Locale pentru a o pune în aplicare. Eu am cerut conducerii Poliţiei Locale să transmită somaţii către magazinele care încă adoptă astfel de practici prin care să fie notificate că sunt pasibile de amenzi dacă nu încetează”, a spus Simonis.

De asemenea, consilierul local susţine că speră ca Îngerii Galbeni să înţeleagă că nu este în regulă să ridice maşini şi apoi să solicite taxe imense pentru eliberarea lor, dar, în acelaşi timp, nu este în regulă nici ca şoferii să parcheze cu săptămânile în parcările magazinelor.

„Eu sper să înţeleagă că nu este normal să ceară 2000-3000 de lei pentru ridicatul maşinii. Pot să le blocheze şi să ceară 100 de lei, ca la mall”, a mai spus Simonis.

Acesta a mai declarat, pentru www.tion.ro, că este pregătit să organizeze proteste ale TSD Timişoara, în faţa magazinelor care nu respectă această Hotărâre a Consiliului Local Timişoara.

De cealaltă parte, administratorul Îngerilor Galbeni susţine că firma pe care o reprezintă consideră ilegală această hotărâre şi va depune o plângere prealabilă la Consiliul Local Timişoara prin care va cere anularea acesteia.

„După depunerea plângerii prealabile, vom formula o cerere de suspendare a hotărârii în instanţă, la Tribunalul Timiş. Iar următorul pas va fi depunerea unei acţiuni în anulare”, a spus acesta.

În aceste condiţii, nimeni nu poate garanta în acest moment că Îngerii Galbeni nu vor mai ridica maşinile din parcările magazinelor, deoarece firma poate să conteste amenzile primite în instanţă, iar în cazul unei decizii favorabile a judecătorilor, acestea să fie anulate.

UDPATE: Poliţia Locală transmite un ultimatum centrelor comerciale: Ori respectaţi hotărârea, ori primiţi amendă!

La solicitarea www.tion.ro, Poliţia Locală Timişoara ne-a informat că a trimis notificări centrelor comerciale care permit blocarea roţilor sau ridicarea maşinilor. Prin aceste notificări, poliţiştii locali atrag atenţia că nerespectarea Hotărârii Consiliului Local 146/2014 atrage după sine măsura sancţionării contravenţionale, amenzile în aceste cazuri fiind între 2.000 şi 2.500 de lei. Ultimatumul Poliţiei Locale expiră peste 48 de ore.

„Apelăm cu această ocazie la timișorenii care se află în situația de a le fi fost blocat, ridicat, transportat autovehiculul din astfel de parcări să apeleze la Poliția Locală Timișoara, respectiv la numărul de telefon 0256.968”, se arată în comunicatul acestei instituţii. Tion.ro


consilierul loca udpate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0829 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012493 (s)