News Flash:

Oficial NATO: Sistemul antirachetă va fi implementat

15 Iulie 2015
1919 Vizualizari | 0 Comentarii
sistem antiracheta
Acordul nuclear cu Iranul nu elimina amenintarea balistica, afirma un reprezentant al Aliantei Nord-Atlantice, precizand ca planul sistemului antiracheta va fi implementat si explicand ca elementele antibalistice din Romania si Polonia nu sunt indreptate impotriva Rusiei.
"Amenintarea balistica la adresa NATO este in crestere. Numeroase tari detin sau incearca sa dobandeasca tehnologie balistica. Acordul international cu Iranul nu modifica situatia. Sistemul antiracheta va proteja aliatii europeni ai NATO de amenintarile balistice, deci este justificat atat timp cat rachetele balistice exista si au capacitatea de a atinge partea europeana a NATO", a declarat un oficial NATO, sub protectia anonimatului, pentru agentia rusa Sputnik.
"Scopul este contracararea tuturor amenintarilor din afara zonei euroatlantice. Sistemul antiracheta nu este antirus. Geografia si fizica nu permit sistemului NATO sa doboare rachete antibalistice intercontinentale din bazele militare construite in Polonia si Romania", a explicat oficialul NATO.Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008276 (s)