News Flash:

Oficial italian: UE sa sanctioneze tarile care nu respecta cotele pentru distribuirea refugiatilor

23 August 2016
363 Vizualizari | 0 Comentarii
refugiatii
Uniunea Europeana trebuie sa initieze proceduri de sanctionare a tarilor care nu respecta cotele de distribuire a refugiatilor, solicita un membru al Guvernului Italiei dupa intrevederea premierului Matteo Renzi cu presedintele Frantei, Francois Hollande, si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.
"Nu a existat o distribuire suficienta a imigrantilor extracomunitari la nivelul tarilor europene. Este evaluarea mea: cred ca sunt intrunite conditiile pentru initierea procedurilor de sanctionare a tarilor care nu isi respecta obligatiile", a declarat Sandro Gozi, subsecretar de stat la Biroul premierului Matteo Renzi responsabil de Afaceri Europene.
"Nu trebuie sa existe o Europa cu doua viteze. Sunt in curs intalniri pentru pregatirea summitului de la Bratislava. Ieri, la Ventotene (...), liderii tarilor care sunt membre istorice ale Uniunii Europene au discutat despre viitorul Europei. Avem trei lideri care isi asuma responsabilitati intr-un moment special", a adaugat Sandro Gozi, citat de cotidianul Il Mattino.
"In prezent, Europa este foarte diferentiata: in privinta monedei, in materie de imigratie si privind participarea la Spatiul Schengen. Matteo Renzi, Angela Merkel si Francois Hollande pledeaza pentru o logica a incluziunii: toti cei care vor trebuie sa participe la relansarea Uniunii Europene, dar, in acelasi timp, cine nu vrea ori nu isi poate asuma aceleasi responsabilitati macar nu poate bloca reformele", a argumentat Sandro Gozi.
Germania, Franta si Austria au sugerat in mai multe randuri sanctionarea tarilor europene care nu accepta cotele de repartizare a refugiatilor. Fostul cancelar austriac Werner Faymann a pledat, acum cateva luni, pentru solidaritatea tarilor central si est-europene membre UE in primirea refugiatilor, avertizand cu reducerea fondurilor statele care nu accepta extracomunitari conform sistemului de distribuire.
Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie 2015, sa distribuie pe baza de cote 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata. Dupa atentatele comise la Paris in noiembrie, Polonia a semnalat ca nu va mai primi refugiati. Ungaria va organiza, in octombrie, referendum pe tema aplicarii cotelor de distribuire a imigrantilor.
Iesirea Marii Britanii nu inseamna sfarsitul Uniunii Europene, a dat asigurari, luni seara, premierul Italiei, Matteo Renzi, dupa intrevederea cu presedintele Frantei, Francois Hollande, si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Reuniunea informala la care au participat presedintele Frantei, Francois Hollande, premierul Italiei, Matteo Renzi, si cancelarul german, Angela Merkel, s-a desfasurat pe Insula italiana Ventotene, situata in Marea Tireniana. Pe agenda reuniunii din Italia au figurat urmatoarele teme: contributiile comune pentru siguranta europeana post-Brexit, apararea Uniunii Europene, combaterea terorismului, criza imigrantilor si relansarea investitiilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0885 (s) | 23 queries | Mysql time :0.011426 (s)