News Flash:

Oficial francez: Am creat impreuna criza din Grecia. Sa nu repetam Tratatul de la Versailles

5 Iulie 2015
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
Emmanuel Macron
Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, a avertizat duminica impotriva unui nou moment de tipul "Tratatul de la Versailles", de data aceasta avand in centru Grecia.

Mai mult, intr-o postare pe Twitter, acesta a atras atentia liderilor europeni, spunand ca: "Am creat impreuna criza din Grecia".

Franta, probabil ultimul aliat la nivel declarativ al guvernului de la Atena din zona euro, a avertizat prin vocea ministrului Macron ca poate fi reeditat un moment de tipul "Tratatul de la Versailles". "Sa nu repetam Tratatul de la Versailles", a scris el pe aceeasi retea sociala.

Dupa Primul Razboi Mondial, prin Tratatul de la Versailles, s-au impus conditii dure Germaniei, aminteste The Telegraph. Solicitarea de plata a unor daune de razboi a fost perceputa la nivel general drept cauza a crizei economice din perioada interbelica, acutizand nemultumirile, ceea ce a facilitat ascensiunea lui Hitler.

Prin urmare, ministrul francez de Finante a cerut Europei sa isi asume "responsabilitatea colectiva" pentru actuala criza din Grecia.

twitter europeni atena
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006650 (s)