News Flash:

Șofer condamnat la închisoare după ce a ucis o adolescentă pe trecerea de pietoni. Accidentul rutier, scena unui roman semnat chiar de victimă

5 Februarie 2020
3898 Vizualizari | 4 Comentarii

Maria avea doar 13 ani când a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat în urmă cu trei ani, în localitatea Măureni, din județul Caraș Severin. Un SUV cu numere de Irlanda și volan pe dreapta a lovit trei oameni în timp ce traversau strada pe zebră. În urma impactului, adolescenta a fost proiectată câțiva metri pe asfalt, fără vreo șansă de supraviețuire, în vreme ce bunicii fetei au fost accidentați grav. În urma unui proces gestionat de Societatea de avocatură JGV și Asociații, șoferul vinovat a fost trimis după gratii.

,,Bărbatul nu și-a recunoscut niciodată culpa în cursul urmăririi penale. Șoferul vinovat a încercat, în repetate rânduri, tergiversarea dosarului, fiind necesare o serie de demersuri din partea noastră astfel încât să urgentăm soluționarea cazului de către parchet. Doar în instanță și-a recunoscut vina, dar numai în mod formal, pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă în caz de recunoaștere. Lucru sesizat instanței de către noi, avocații acuzării, iar dovada faptului că am avut dreptate stă în pedeapsa dată de judecător. Șoferul vinovat a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare cu executare , deși în practică, în astfel de cazuri, se dau pedepse cu suspendare”, ne-a explicat avocatul JGV care a gestionat cazul, Mihaela Marinaș.

Între timp, familia Mariei trece cu dificultate peste pierderea suferită. Adolescenta era o fire sensibilă, visătoare, pasionată de literatură. Cu doar câteva luni înainte ca tragedia să se producă, profesoara sa de limba română o încuraja să-și urmeze visul de a scrie o carte.

,,Chiar dacă era un copil și un elev exemplu, undeva în sufletul ei ar fi vrut să se manifeste asemenea adolescenților din jurul său. Maria și-a dat frâu liber acestei dorințe prin literatură. A urmat sfatul mentorului său și a creionat povestea unei tinere rebele, dezinvolte, libere – așa cum reiese din paginile romanului publicat post-mortem de părinții săi. Este o poveste simplă, despre o dragoste platonică purtată unui băiat de vârsta ei, dar și iubirea și afecțiunea arătată mamei sale,” arată Mihaela Marinaș, avocatul JGV care a gestionat cazul familiei îndurerate în instanță.

Părinții Mariei s-au despărțit pe când ea avea doar doi ani, dar fetița avea o relație apropiată cu amândoi. Cu tatăl petrecea vacanțele și weekend-urile, în vreme ce mama îi era alături în fiecare zi. Cu toate acestea, afecțiunea purtată mamei este inconfundabil evocată în paginile cărții sale.

,,Ceea ce pare însă ireal, este că Maria a descris în cartea sa ( filele 24-27 ) chiar scena unui accident rutier în care este implicată. Un accident în urma căruia rămâne timp de 4 săptămâni în comă, sub privirile disperate ale tuturor celor dragi care o imploră să se întoarcă, să le fie alături,” arată avocatul Mihaela Marinaș.

,,Am  auzit o voce groasă, caldă, aspră, dar totuși darnică, întrebându-mă: Ce alegi?... Am vrut să prefer să plec din viață, am ajuns pe un câmp într-un lan de spice de grâu auriu și minunat. Păsările cântau, mirosul de iarbă, de flori erau stăpâne; fluturii albi erau așa mici și ți se prindeau în păr fără să vrei. O mireasmă ciudată, dar plăcută... era un loc de-a dreptul magic, însă porumbelul alb a venit și mi-a spus că acesta este lumea în care voi trăi dacă aleg să nu mă mai întorc. Însă bucuria mea s-a sfârșit o dată cu țipetele disperate ale mamei . Stăteam și mă gândeam ce să fac… Am ales ce credeam eu de cuviință că e mai bine, voiam o lume perfectă și tocmai am primit-o. Minutele treceau din ce în ce mai repede, iar în ultimele momente am luat decizia finală: am decis să mă întorc la ei. Când am deschis ochii am văzut oamenii dragi mie în lacrimi și uitându-se la mine sperând că mă voi trezi și asta am și făcut. Toți au început să zâmbească și să mă strângă în brațe...” (,,Nu plânge, acum sunt bine”)

Manuscrisul Mariei a văzut lumina tiparului. In memoria a ceea ce a însemnat atât pentru familie, prieteni, dar și pentru comunitate, romanul a fost publicat, în regie proprie și cu un tiraj redus. Visul adolescentei a devenit realitate post mortem, cu sprijinul colectivului școlar care a făcut donații în acest sens.

Anual, în România, peste două mii de oameni mor în accidente rutiere, potrivit unei statistici M.A.I. Tara noastră este însă prima din Uniunea Europeană când vine vorba de numărul copiilor uciși în accidente rutiere, statistică raportată la numărul de locuitori.


jgv pareri jgv avocat jgv jgv asociatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

chloroquine phosphate  | #51077
premature babies wikipedia aralen buy online chloroquinr
plaquenil brand name  | #51083
hydroxichloriquin covid 19 who hydroxychloroquine
cialis 20 mg  | #52081
Segree  | #52619
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.009906 (s)