News Flash:

Ofensiva militara fara precedent: Turcia trimite noi tancuri in Siria

28 August 2016
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
tancuri ucraina
Armata turca a trimis noi tancuri pe teritoiul sirian in cadrul unei ofensive militare fara precedent care a permis rebelilor sustinuti de Ankara sa preia controlul asupra orasului Jarabulus de la militantii retelei Stat Islamic (SI), potrivit Le Figaro.
Sambata dimineata, sase tancuri au inttrat pe teritoriul sirian.
Un fotograf AFP a anuntat ca a auzit explozii sporadice in timp ce rebelii sustinuti de Ankara se grabeau sa dezamorseze dispozitivele explozive lasate de combatantii SI in Jarabulus.
Agentia de presa Anadolu a confirmat ca rebelii distrugeau explozivele, subliniind ca 20 de dispozitive au fost distruse vineri.
La randul sau, agentia Reuters a anuntat ca au loc confruntari intre rebelii sirieni sustinuti de Ankara si militiile kurde in localitatile din nordul Siriei, Al Amarna si Youssef Bek.
Turcia a lansat miercuri operatiunea "Scutul Eufratului" in nordul Siriei urmarind, in acelasi timp, indepartarea militantilor SI si oprirea expansiunii kurde la frontiera sa. Dupa trei zile de operatiuni, Turcia mentine 50 de tancuri si 380 de soldati in Siria, potrivit cotidianului Hurriyet.
Artileria turca a bombardat vineri combatanti kurzi aflati in nordul Siriei, unde Ankara desfasoara o operatiune militara de anvergura, acuzandu-i pe acestia ca nu respecta o intelegere cu Statele Unite privind retragerea. Joi, Turcia a trimis un nou convoi de blindate in Siria, la o zi dupa izbucnirea unei ofensive a rebelilor sirieni pe care a sutinut-o si care a permis evacuarea retelei Stat Islamic din localitatea Jarabulus.
Prin aceasta operatiune, Turcia urmareste, de asemenea, sa opreasca expansiunea kurda la frontiera sa cu Siria, in timp ce Partidul Uniunii Democratice (PYD), principala militie kurda din Siria, care beneficiaza de sustinerea militara americana, isi extinde teritoriul.
Fortele turce au deschis focul joi asupra combatantilor PYD, dupa ce serviciile de informatii au remarcat faptul ca ei avanseaza pe teren in pofida unei promisiuni a Staleor Unite potrivit careia ei ar fi urmat sa se retraga, potrivit agentiei Anadolu.
Agentia a mai comunicat, citand surse din cadrul securitatii, ca interventia turca asupra combatantilor PYD va continua pana cand acestia vor incepe sa se retraga. Potrivit Anadolu, PYD a ocupat sapte sate incepand de miercuri, profitand de retragerea Stat Islamic.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1322 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008456 (s)