News Flash:

Occidentalii fac bloc comun dupa "declaratia de razboi" a Rusiei fata de Ucraina

3 Martie 2014
660 Vizualizari | 0 Comentarii
Occidentalii, în frunte cu membrii G7, si-au multiplicat presiunile asupra Rusiei, acuzata de Ucraina ca a ales razboiul, pentru a încerca sa gaseasca o iesire dintr-unul dintre cele ai grave conflicte avute cu Moscova de la caderea Zidului Berlinului.
Ministrii europeni de Externe se întâlnesc, luni, la Bruxelles pentru cea de-a doua reuniune de urgenta pe tema Ucrainei în zece zile. Dar de la prima, situatia s-a agravat.
Ucraina s-a declarat, duminica, "în pragul catastrofei", ca urmare a "declaratiei de razboi" a Rusiei si pare sa piarda rapid controlul Crimeei, determinând occidentalii din G7 sa faca front comun împotriva Moscovei.
Condamnând "încalcarea clara" a suveranitatii Ucrainei de catre Moscova, liderii a sapte tari membre G8 au anuntat duminica suspendarea pregatirilor în vederea summitului grupului ce urma sa aiba loc în iunie la Soci, în Rusia.
Masura va ramâne în vigoare "pâna ce mediul va redeveni favorabil unor discutii semnificative la G8", potrivit unui comunicat al "liderilor G7", difuzat de Casa Alba.
G7 reuneste cele sapte cele mai industrializate tari. La nivel de sefi si de guvern, el a devenit G8 începând din 1998, odata cu participarea Rusiei la aceste summituri. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0821 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016780 (s)