News Flash:

Obiceiuri nesanatoase care provoaca BALONARE, GAZE si REFLUX! Vezi aici cum sa le eviti!

18 Iunie 2017
3394 Vizualizari | 0 Comentarii
balonata
1. Evita obiceiurile care provoaca balonare, reflux si gaze: In afara de intoleranta corporala la anumite alimente care pot declansa aceste probleme, exista si obiceiuri care le pot determina. De la guma de mestecat si consumul de bomboane, pana la activitati care pot creste continutul de aer in stomac, exista un spectru larg de obiceiuri care pot provoca balonare, gaze si reflux. De asemenea, sucurile si bauturile racoritoare, dar si cele carbogazoase, pot permite acumularea de aer in exces in stomac. Mai mult decat atat, daca fumezi tigari, atunci inhalarea din timpul fumatului poate lasa aer in exces in sistemul digestiv, declansand astfel balonare, gaze si disconfort digestiv. Prin urmare, pentru a evita gazele si balonarea, evita alimentele, dar si obiceiurile carele pot provoca.
2. Evita sa consumi alimente care declanseaza balonarea si gazele: Lista de alimente care provoaca balonare, gaze si disconfort este destul de lunga, ele fiind responsabile si pentru activarea refluxului de acid, care se intampla atunci cand acidul gastric ajunge la esofag si are ca rezultat arsuri la stomac. Alimentele bogate in grasimi sunt principala cauza a aparitiei gazelor, deoarece sunt dificil de digerat si raman in sistemul tractului digestiv, provocand mai mult disconfort si senzatie de balonare. De asemenea, alimentele prajite sunt al doilea vinovat responsabil cu acumularea de gaze intestinale si declansarea balonarii. Cu toate acestea, poate parea uimitor, dar si alimentele cu continut ridicat in fibre pot provoca disconfort intestinali, cum ar fi: fructele, legumele, pastele fainoase, cerealele, cerealele integrale si produsele lactate, scrie sanatatea.ro.
3. Digera mancarea asa cum trebuie: Digerarea este o necesitate, deoarece toate alimentele nedigerate duc adesea la dezvoltarea gazelor in intestine. Prin urmare, daca esti constienta de faptul ca ai intoleranta la anumite tipuri de alimente, trebuie sa le eviti. De exemplu, daca ai intoleranta la gluten sau lactoza, atunci nu trebuie sa consumi alimente care contin gluten sau produse lactate, deoarece organismul nu le poate digera in mod corespunzator, rezultand in dureri abdominale si gaze. Pe de alta parte, daca ai deficiente ale bacteriilor intestinale benefice, care sunt esentiale pentru o digestie corecta, atunci functia stomacului tau va fi intrerupta si vei capata simptomele mentionate mai sus. In plus, bacteriile intestinale benefice pot fi epuizate in urma dietei nesanatoase, a antibioticelor sau a altor medicamente utilizate impreuna cu carbohidratii insuficient absorbiti.
In aceste conditii, balonarea, refluxul si gazele par aproape imposibil de oprit, insa cu o atentie corespunzatoare si limitarea cantitatilor de mancaruri care le pot declansa, iti vei imbunatati considerabil starea de sanatate!

evita obiceiurile balonare gaze digera balonarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005875 (s)