News Flash:

Obiceiuri care iti pun sanatatea in pericol de sarbatori

26 Decembrie 2015
1036 Vizualizari | 0 Comentarii
masa craciunn

Sarbatorile de iarna reprezinta o perioada plina de tentatii, iar riscul de a te abate de la obiceiurile alimentare sanatoase este crescut. Iata cateva obiceiuri care iti pun sanatatea in pericol de Craciun, potrivit Ele:


1. Sa nu te odihnesti 
Programul din perioada sarbatorilor de iarna este unul extrem de incarcat. Daca programul tau de somn are de suferit, este indicat sa iei anumite masuri. Somnul ne ajuta sa ne mentinem energia si mintea limpede. 

Odihna suficienta contribuie si la stimulare sistemului imunitar si este astfel foarte important sa nu ne privam organismul de somnul odihnitor de peste noapte. 

2. Ignori pericolul microbilor 
Microbii, bacteriile si germenii pandesc la tot pasul, in special in sezonul rece, atunci cand virozele ating cote maxime. Locuri precum mall-urile, pietele si chiar cabinele de proba adapostesc numerosi microbi de care trebuie sa te feresti. 

Spala-te pe maini cat mai des, foloseste lotiuni dezinfectante si evita persoanele racite. 

3. Gusti din toate mancarurile 
Chiar daca doar gusti din alimentele de pe masa, efectele nu vor intarzia sa apara. Depozitele de grasime se vor pastra mult timp, daca nu iei masurile necesare. Incearca sa nu mananci de foarte multe ori pe zi si sa nu testezi toate alimentele din bucatarie. 

4. Mananci in exces 
Poate fi foarte greu sa rezisti platourilor cu tot felul de bunatati si cocktailurilor adementiaore. Trebuie insa sa fie foarte atenta la caloriile pe care aceste alimente le contin. Mancatul in exces este extrem de nociv pentru organism si poate avea consecinte severe pe termen lung. 

Obezitatea, stresul si depresia sunt doar cateva dintre problemele provocate de mancatul in exces. Este astfel indicat sa mananci cu masura, cate putin din toate mancarurile si doar in timpul meselor. Evita gustarile dese si vei reusi sa iti mentii silueta si starea psihica buna. 

5. Uiti sa mananci 
Mancatul in exces este daunator, insa si infometarea poate avea efecte la fel de devastatoare asupra organismului. Priveaza organismul de energie si de nutrientii de care are nevoie pentru a functiona corect. 

Dupa perioade lungi, infometarea se poate transforma in mancat in exces. In aceste momente vom alege alimente nesanatoase, pline de grasimi si zaharuri. 

Incearca sa iti pastrezi un program organizat in perioada sarbatorilor de iarna. Nu renunta la micul dejun si la gustarile sanatoase dintre mese. Daca in timpul zilei ai mancat prea mult, incearca seara sa mananci ceva usor, precum o salata sau un iaurt degresat. 

De asemenea, este indicat sa nu renunti la miscare. Daca nu ai timp sa mergi la sala de sport, incearca sa faci o plimbare prin parc, in special dupa o masa copioasa. In acest fel vei stimula digestia, vei arde mai repede caloriile in plus si te vei simti mult mai energica. 

Aerul proaspat iti va face bine si vei reusi sa te bucuri cu adevarat de atmosfera de sarbatoare. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005680 (s)