News Flash:

Obama si Putin au vorbit la telefon pe tema situatiei din Ucraina

17 Martie 2014
755 Vizualizari | 0 Comentarii
obama si putin
Presedintele american, Barack Obama, si omologul sau rus, Vladimir Putin, au vorbit la telefon, duminica, pe tema situatiei din Ucraina. Obama a evocat eventuale sanctiuni suplimentare vizând Rusia si l-a avertizat pe omologul sau rus, Vladimir Putin, ca Statele Unite si aliatii lor nu vor recunoaste "niciodata" referendumul desfasurat duminica în Crimeea.
UPDATE 01:07 Barack Obama i-a spus lui Vladimir Putin ca SUA sunt pregatite sa impuna sanctiuni suplimentare
Presedintele american, Barack Obama, a evocat eventuale sanctiuni suplimentare vizând Rusia si l-a avertizat pe omologul sau rus, Vladimir Putin, ca Statele Unite si aliatii lor nu vor recunoaste "niciodata" referendumul desfasurat duminica în Crimeea, relateaza AFP.
În cursul conversatiei telefonice cu Putin, "presedintele Obama a subliniat ca referendumul din Crimeea, care a încalcat Constitutia ucraineana si a survenit sub constrângerea interventiei militare ruse, nu va fi recunoscut niciodata de Statele Unite si comunitatea internationala", a anuntat Casa Alba într-un comunicat.
Obama a adaugat ca "actiunile Rusiei încalca suveranitatea Ucrainei si integritatea teritoriala" a acestei tari si ca, "în coordonare cu partenerii europeni, suntem pregatiti sa impunem sanctiuni suplimentare Rusiei".
Vladimir Putin i-a spus lui Barack Obama ca referendumul din Crimeea este "pe deplin conform" dreptului international si ca o eventuala misiune a OSCE trebuie sa vizeze întreg teritoriul Ucrainei.
Referendumul "a fost pe deplin conform principiilor dreptului international si Cartei ONU si a luat în considerare, în special, precedentul Kosovo", provincia sârba cu majoritate albaneza care a devenit independenta cu sprijinul occidentalilor, a declarat Putin, potrivit Kremlinului.
"Locuitorii Peninsulei (Crimeea) au avut garantia de a putea sa-si exprime liber vointa", a adaugat Putin cu privire la refendumul denuntat de occidentali. Potrivit primelor rezultate preliminare oficiale, peste 95% dintre votanti au aprobat alipirea peninsulei separatiste ucrainene Crimeea la Rusia.
"Vladimir Putin a accentuat incapacitatea si absenta vointei puterii actuale de la Kiev de a desfiinta gruparile ultranationaliste si radicale care destabilizeaza situatia si terorizeaza populatia, inclusiv populatia rusofona", a mai anuntat Kremlinul.
Referitor la posibilitatea, evocata de occidentali, suplimentarii observatorilor OSCE în Ucraina, Putin a subliniat ca "activitatea unei astfel de misiuni trebuie extinsa la toate regiunile".
Putin si Obama au convenit ca, "în pofida diferentelor de apreciere, este necesar sa caute împreuna mijloace pentru a stabiliza situatia din Ucraina", a anuntat Kremlinul, subliniind ca discutia la telefon dintre cei doi sefi de stat a avut loc la solicitatea partii americane. Mediafax.ro

crimeea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1114 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012763 (s)