News Flash:

O vijelie a distrus acoperisurile a peste 300 de case in judetul Mures. O fetita de doi ani a murit

20 Iunie 2016
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
vijelie
O vijelie a distrus, duminica seara, acoperisurile a peste 300 de case din satele Cuci si Dataseni, judetul Mures si a pus la pamant stalpi de electricitate, dar si turlele a doua biserici, iar o fetita de 2 ani a decedat in comuna Brancovenesti, dupa ce un copac a cazut pe masina in care se afla.
Primarul comunei Cuci, Ilie Suta, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca vijelia, care a durat maximum 10 minute, a facut prapad in comuna, pagubele fiind evaluate de o comisie speciala.
"Nu am vazut in viata mea asa ceva, eu zic ca a fost tornada, s-a format vartej, a fost vant si ploaie. A facut prapad. Au fost distruse, partial sau total, acoperisurile a peste 300 de case din Cuci si Dataseni", a spus Suta.
Primarul comunei Brancovenesti, Ordog Ferencz, a declarat la randul sau ca in urma unei vijelii care a afectat comuna, o fetita de doi ani a decedat.
"Era intr-o masina parcata impreuna cu tatal sau, cand un copac a cazut peste masina. Fetita a decedat iar tatal sau a fost ranit. Nu erau din localitate, erau de undeva din Valcea. Furtuna a dus si la iesirea din matca a unor cursuri de apa", a spus Ordog.
Seful ISU Mures, Dorin Oltean, a declarat si el ca pagubele cele mai mari au fost constatate in comuna Cuci.
"Un numar de 153 de case au acoperisul partial afectat iar la 7 case a fost distrus acoperisul in totalitate, iar turlele a doua biserici au cazut. La un bloc acoperisul a fost afectat partial. De asemenea, in Dataseni au fost afectate 150 de case care au acoperisul partial distrus iar la alte 5 case acoperisul este distrus in totalitate. Mai avem 6 stalpi de electricitate care au fost rupti si o autoutilitara a fost rasturnata. Este intrerupta alimentarea cu energie electrica in zona iar echipele Electrica intervin pentru remedierea situatiei", a spus Oltean.
Potrivit acestuia, luni dimineata peste 13.500 de consumatori din 60 de localitati ale judetului Mures nu au curent electric.
In comuna Cuci se afla, luni, si prefectul judetului Mures, Lucian Goga, pentru a vedea care este situatia la fata locului si a incerca sa ii ajute pe locuitorii afectati de furtuna.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006314 (s)