News Flash:

O sefa de promotie de la un colegiu bihorean, eliminata de la bacalaureat, castiga impotriva ISJ

11 Mai 2016
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Alexandra Burta
O fosta sefa de promotie la Colegiul Tehnic "Unirea” din Stei, judetul Bihor, eliminata anul trecut de la examenul de bacalaureat dupa ce a fost acuzata ca si-a lasat colegii sa copieze de la ea, a castigat in prima instanta impotriva ISJ, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Tribunalul Bihor a anulat procesul verbal de sanctionare a elevei Alexandra Burta, care a sustinut anul trecut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic "Unirea” Stei si a fost eliminata dupa ce a fost acuzata ca ar fi permis colegilor sa copieze din lucrarea ei la proba de matematica.
Potrivit deciziei Tribunalului Bihor, aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
"Admite in parte cererea formulata de reclamanta Burta Alexandra Maria, in contradictoriu cu paratul ISJ Bihor, in nume propriu si pentru Comisia Judeteana de Bacalaureat Bihor si Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen Colegiul Tehnic <Unirea> Stei. Anuleaza procesul verbal de sanctionare a candidatului intocmit de Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen nr. 309 Colegiul Tehnic <Unirea> Stei. Obliga paratul sa procedeze la notarea lucrarii reclamantei de la proba E) c), disciplina Matematica de la examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2015. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bihor”, arata Tribunalul Bihor.
Alexandra Maria Burta, sefa de promotie la Colegiul Tehnic "Unirea” Stei, a fost eliminata in vara anului trecut din examenul de bacalaureat dupa ce a fost acuzata ca a permis colegilor sa copieze din lucrarea sa de la proba de matematica.
Eleva a negat acuzatiile si s-a adresat instantei, obtinand suspendarea efectelor procesului verbal de sanctionare, astfel ca a reusit sa se inscrie la facultate.
In prezent, Alexandra Burta este studenta la Timisoara, la Facultatea de Stiinte Economice si la Facultatea de Medicina.
In vara anului trecut, la Colegiul Tehnic "Unirea” din Stei s-a inregistrat o sesizare privind existenta unor similitudini intre 42 de lucrari la matematica, astfel ca a fost dispusa, de catre Comisia Judeteana de Bacalaureat, analiza inregistrarilor din toate cele 14 sali in care s-a desfasurat proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie). Ulterior, ISJ Bihor a decis ca 108 candidati din cei 191 care au sustinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic "Unirea" din Stei sa fie eliminati, iar 28 de cadre didactice care au facut parte din Comisia de bacalaureat au fost sanctionate disciplinar, respectiv pentru noua profesori a fost desfacut contractul de munca, iar in cazul celorlalti masura fiind diminuarea salariului.

isj tribunalul bihor bihor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006083 (s)