News Flash:

O reteta simpla de COZONAC FRAGED SI PUFOS! E DELICIOS!

20 Martie 2017
289 Vizualizari | 0 Comentarii
cozonac pufos
Ingrediente:

Pentru aluat:
1/2 litru de lapte
4 galbenusuri
75 gr drojdie proaspata
1 kg de faina
300 gr zahar
100 ml ulei
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita sare
coaja rasa de la o portocala
100 grame stafide
1 fiola esenta de vanilie
1 fiola esenta de rom

Pentru umplutura:
8 linguri cacao
150 gr nuci tocate marunt
50 gr stafide tocate
zahar pudra, dupa gust
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la o portocala

Mod de preparare:


Cerne bine faina impreuna cu sarea si pune-le intr-un castron mare de plastic. Pune stafidele intr-un castonel si toarna peste acestea esenta de rom. Acestea vor absorbi o parte din rom si vor deveni mai gustoase. Intr-o oala adauga laptele si zaharul si incalzeste-l bine, pana cand zaharul se topeste complet.

Separat, intr-un castron mic adauga drojdia si sfaram-o bine cu ajutorul degetelor. Amestec-o cu o lingura de zahar si adauga 8 linguri de lapte peste aceasta. Dupa ce s-a dizolvat complet, intareste maiaua cu faina. Las-o sa se dospeasca timp de cateva minute.

Intre timp, cu ajutorul mixerului bate bine galbenusurile, pana obtii o spuma. Adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie si de portocala si omogenizeaza compozitia.

Acum ca totul este pregatit te poti apuca de framantat aluatul. Asigura-te ca laptele este cald, nu fierbinte si incepe sa il incorporezi treptat in faina. Adauga apoi maiaua si framanta bine aluatul. Incorporeaza si mixul de ou cu vanilie si coaja de portocala, si framanta pana obtii un aluat omogen. La final adauga uleiul cald si stafidele cu rom. Framanta totul foarte bine.

Acopera apoi ligheanul cu un prosop curat si tine-l la caldura pentru a se dospi. Cat timp cozonacul se dospeste prepara umplutura, amestecand intr-un castron nucile, cacaoa, stafidele, coaja de portocale si zaharul vanilat. Adauga apoi zahar pudra dupa gust. Imparte aluatul in patru parti egale. Din aceasta cantitate vei obtine doi cozonaci.

Intinde o foaie de cozonac, unge-o cu compozitia de nuca si ruleaza. Procedeaza la fel cu cea de-a doua foaie. Asaza rulourile in cruce unul peste altul si apoi rasuceste-le. Asaza cozonacul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt. Repeta procedeul cu cel de-al doilea cozonac.
Inteapa cozonacii cu ajutorul unei scobitori, din loc in loc, apoi unge-i cu galbenus de ou si presara zahar deasupra. Lasa cozonacii la dospot in loc cald, apoi coacei cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 45 de minute, la foc mediu.

nuca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1039 (s) | 35 queries | Mysql time :0.017937 (s)