News Flash:

O reteta delicioasa pentru acest inceput de saptamana: Placinta cu carne

2 Iunie 2014
611 Vizualizari | 0 Comentarii
Empanadas sunt niste placintele argentiniene delicioase atat cu umplutura de carne, dar si cu legume ori branzeturi alese.

Timp de preparare: mediu.

Numar de portii: 8.

Complexitate: usor.

Ingrediente

360 g faina

¼ lingurita cu sare

170 g unt rece taiat in 12 parti


1 ou

4-5 linguri cu apa

Pentru umplutura

500 g carne tocata (de miel, vaca, porc, amestec)

1 legatura de ceapa verde

1 galbenus

ulei

sare

piper



Mod de preparare

1. Intr-un mixer, amesteca faina cu sarea, apoi adauga untul, oul si apa.

2. Pune aluatul format intr-o folie si da-l la rece jumatate de ora.

3. Caleste ceapa in putin ulei, apoi adauga carnea tocata si un praf de sare. Lasa pe foc pana carnea se patrunde si scade zeama lasata. La final, potriveste gustul de sare si de piper.

4. Intinde o foaie pe masa infainata si decupeaza cercuri cu o forma (sau gura unui pahar). Pune deasupra cate o lingura de compozitie si lipeste aluatul. Preseaza marginile cu o furculita si asazaƒ placintelele cu carne (sau empanadas) pe o tava tapetata cu hartie de copt.

5. Unge-le cu galbenusul batut (la care adauga o lingura cu apa) si da placintelele cu carne la cuptor 15-25 de minute sau pana capata o culoare aurie. Ecuisine.ro

1 ou pentru umplutura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1182 (s) | 35 queries | Mysql time :0.030053 (s)