Empanadas sunt niste placintele argentiniene delicioase atat cu umplutura de carne, dar si cu legume ori branzeturi alese.
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8.
Complexitate: usor.
Ingrediente
360 g faina
¼ lingurita cu sare
170 g unt rece taiat in 12 parti
1 ou
4-5 linguri cu apa
Pentru umplutura
500 g carne tocata (de miel, vaca, porc, amestec)
1 legatura de ceapa verde
1 galbenus
ulei
sare
piper
Mod de preparare
1. Intr-un mixer, amesteca faina cu sarea, apoi adauga untul, oul si apa.
2. Pune aluatul format intr-o folie si da-l la rece jumatate de ora.
3. Caleste ceapa in putin ulei, apoi adauga carnea tocata si un praf de sare. Lasa pe foc pana carnea se patrunde si scade zeama lasata. La final, potriveste gustul de sare si de piper.
4. Intinde o foaie pe masa infainata si decupeaza cercuri cu o forma (sau gura unui pahar). Pune deasupra cate o lingura de compozitie si lipeste aluatul. Preseaza marginile cu o furculita si asaza placintelele cu carne (sau empanadas) pe o tava tapetata cu hartie de copt.
5. Unge-le cu galbenusul batut (la care adauga o lingura cu apa) si da placintelele cu carne la cuptor 15-25 de minute sau pana capata o culoare aurie. Ecuisine.ro
Comentarii (0)