News Flash:

O noua zi cu bataie de joc la adresa romanilor! Cozi imense la pasapoarte

17 August 2017
917 Vizualizari | 0 Comentarii
cozi
Sute de oameni s-au strans, joi dimineata, la sediul Directiei de Pasapoarte din Pipera, fiindu-le permis accesul de la ora 7.00, ghiseele urmand a fi deschise la 8.30. O parte dintre solicitanti a fost directionata catre sediul din Piata Amzei. La directiile din tara situatia e similara.
Filofteia Gherasim are 65 de ani si locuieste in Italia. Trebuie sa isi schimbe pasaportul inainte de a pleca din nou din Romania asa ca este a doua dimineata pe care si-o incepe la Directia de Pasapoarte.
„Ieri am fost la Amzei, asa cum ne-au spus, ca sa scap de coada. Cand am ajuns acolo, dupa 20 de minute, mi-au zis ca pasaportul temporar nu se poate face decat aici. Acum am venit de la ora 07:00, am gasit deja 200 de persoane in fata mea, iar domnul de la Pasapoarte imi zice iar sa merg in Amzei, ca au montat imprimanta acolo. Eu de aici nu mai plec, ca nu vreau sa mai pierd inca o zi si sa ma trezesc ca nu am rezolvat problema asta", spune femeia.
Ionut are 30 de ani si se pregateste de vacanta. Si el a venit de la prima ora la Directia de Pasapoarte din Pipera, alaturi de sotie si de bebelus.
"Plecam in septembrie cu totii in vacanta in strainatate si trebuie noi sa ne reinnoim pasapoartele si celui mic sa ii facem unul. Noi voiam sa venim cu cateva zile inainte sa plecam, dar am vazut la televizor ca e nebunie si am venit de acum. Ne-am luat apa, mancare si rabdare la noi. Nu mi se pare normal sa fie cozile astea, dar asa se intampla cand dai afara oamenii, nu investesti in infrastructura si te astepti sa mearga totul cu vorba buna. E vina mea si a noastra ca acceptam", spune tanarul.
Si la sediul din Piata Amzei s-au strans zeci de persoane.
„Am venit de la Pipera. Acolo ni s-a spus ca aici sunt sase ghisee, ca se merge fara bonuri si ca in jumtatae de ora ne putem depune actele si ca ni se elibereaza in doua, trei ore. Si cand am ajuns aici, ni s-a spus ca este o lista cu vreo 78 de persoane. Am cam picat din lac in put. Am luat teapa. Au anuntat ca au adus de azi noapte o imprimanta, dar acum se aude ca trebuie sa o aduca, nu ca s-a adus. Imi trebuie pasaportul pentru vacanta. Acum ma gandesc sa ma intorc la Pipera ca era mai putina lume”, povesteste Costel Lazar, un bucurestean care a venit la Directia Pasapoarte din Amzei.
„In Pipera ne-au spus ca venim aici, s-a anuntat cu megafoane. Ne-au zis ca au pus la dispozitie un microbuz ca sa nu mai fie coada. Dar am venit cu masina noastra pentru ca se tot anunta ca va ajunge microbuzul de vreo trei sferturi de ora, dar nu venise niciunul. Am ajuns aici si ne-am trecut pe lista. A venit lume multa. Mi se pare normal sa ne trecem pe lista si sa ne strige dupa numar pentru ca vin altii dupa noi si intra inaintea noastra. Sunt si oameni nemultumiti pentru ca au venit mai tarziu. Sunt din Pitesti si am nevoie de pasaport pentru ca sambata plec la munca in strainatate. Sper sa iasa pana atunci”, explica Iulian, un barbat de aproximativ 40 de ani. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005076 (s)