News Flash:

O noua lovitura pentru Alina Bica

19 Decembrie 2016
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica
Fosta sefa DIICOT se poate alege‎ cu inca o condamnare inainte de sarbatori. Dosarul cunoscut drept "Bica 3" a ajuns la ultimul termen in instanta.


Alina Bica este judecata alaturi de Horia Simu si fostul sef al ANAF Serban Pop. Ea are deja o condamnare in prima instanta de 4 ani de inchisoare intr-un alt dosar, transmite Romania TV. In septembrie 2015, Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost trimisi in judecata de DNA, in dosarul privind mita pentru clasarea dosarului in care este implicat omul de afaceri Horia Simu.


Alina Bica este acuzata de luare de mita si participatie improprie sub forma determinarii cu intentie la savarsirea fara vinovatie a infractiunii de abuz in serviciu, iar Serban Pop — de complicitate la dare de mita.


In dosar, a fost deferit justitiei si omul de afaceri Horia Simu pentru dare de mita.


Potrivit DNA, in anul 2014, Serban Pop a primit de la Horia Simu suma totala de 230.000 euro (cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri. O parte din acesti bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionut Mihailescu, care era la acea data consilierul ei.

"La 8 noiembrie 2014, Alina Bica, in calitate de procuror sef al DIICOT, a primit, pentru sine, in mod indirect, printr-un intermediar (denuntator in cauza), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urma, in calitate de interpus, a primit-o de la Serban Pop. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost data de omul de afaceri in transe, pe parcursul a 8 luni, in cursul anului 2014, inculpatului Pop, pentru ca acesta sa o remita in scopul mentionat", sustin procurorii.

alina bica dna horia simu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1878 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005152 (s)