News Flash:

O maternitate din Timisoara, pe lista spitalelor care au folosit dezinfectanti diluati

9 Mai 2016
341 Vizualizari | 0 Comentarii
salon spital
Lista unitatilor sanitare in cadrul carora au fost depistate probe neconforme in urma controalelor efectuate a fost facuta publica de Ministerul Sanatatii. 

Pentru informarea cetatenilor, Ministerul Sanatatii, cu aprobarea Parchetului General, a facut publica lista unitatilor sanitare in cadrul carora au fost depistate probe neconforme in urma controalelor realizate conform dispozitiei ministrului Sanatatii prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica din tara.

"Totodata, precizam faptul ca pentru siguranta pacientilor, in unitatile sanitare in care s-au inregistrat neconformitati, au fost luate toate masurile administrative perntru evitarea oricarui risc la adresa pacientilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante in cauza, scrie tion.ro.

De asemenea, Ministerul Sanatatii informeaza faptul ca actiunile de control continua, fiind totodata luate masuri de auditare a contractelor derulate de unitatile sanitare cu firma HexiPharma", se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Ministerul Sanatatii a cerut directiilor de sanatate publica sa verifice contractele incheiate de spitale cu Hexi Pharma

Alba

Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia

Bacau

Spitalul Judetean de Urgenta Bacau

Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti

Brasov

Spitalul Clinic de Copii Brasov

Spitalul Fagarasi

Braila

Centrul Integrat Medicala Paleativa

Caras Severin

Spitalul de Urgenta Resita

Calarasi

Spitalul Orasenesc Lehliu Gara

Spitalul Psihiatrie Sapunari

Spitalul Calarasi Pneumologie

Spitalul de Urgenta Calarasi

Spitalul Municipal Oltenita

Cluj

Institutul Inimii "Nicole Stancioiu" Cluj

Institutul Oncologic "Prof. dr. Ion Chiricuta" Cluj Napoca

Constanta

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

Spitalul Municipal Mangalia

Spitalul Orasenesc Harsova

Sanatoriulul Balnear si de Recuperare Techirghiol

Dolj

Spitalul Municipal Filantropia Craiova

Spitalul Municipal Calafat

Galati

SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTA" SF APOSTOL ANDREI" GALATI

SPITALUL CLINIC DE URGENTA PENTRU COPII "SF. IOAN" GALATI

Gorj

Spitalul Orasenesc Bumbesti - Jiu

Harghita

Spitalul Municipal Gheorghien

Iasi

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi

Spitalul clinic de psihiatrie "Socola" Iasi

Mures

Spitalul Judetean de Urgenta Targu Mures

Neamt

Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt

Olt

Spitalul Judetea Slatina

Spitalul Municipal Caracal

Prahova

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti

Satu Mare

Spitalul Orasenesc Negresti Oas

Suceava

Spitalul Psihiatrie Campulung Moldovenesc

Spitalul Psihiatrie Cronici Siret

Spitalul Municipal Radauti

Spitalul Orasenesc Gura Humorului

Spitalul Municipal Falticeni

Timisoara

SC Materna Care SRL

Tulcea

Spitalul Judetean Tulcea

Valcea

Spitalul Municipal Dragasani

Spitalul Orasenesc Horezu

Bucuresti

Institutul National de Endocrinologie Parhon

Spital de Urgenta Pantelimon

Spitalul Clinic de Urgenta

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

Spital Sf Stefan

Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan

Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino

Spitalul de Nefrologie Carol Davila

Spitalul Universitar de Urgenta

Scandalul Hexi Pharma a izbucnit dupa ce Gazeta Sporturilor si jurnalistul Catalin Tolontan au dezvaluit, bazandu-se pe declaratiile si pe documentele furnizate de fosti angajati ai firmei, ca dezinfectantii furnizati de aceasta spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta. De asemenea, jurnalistii au relatat ca patronul firmei, Dan Condrea, este actionar la o firma care asigura servicii de curatenie in spitale, aceasta avand acelasi administrator ca si Unilab, laboratorul unde ar trebui sa fie verificata calitatea dezinfectantilor. Analize facute in laboratorul de stat ICECHIM au aratat ca dezinfectantii livrati de Hexi Pharma au o concentratie de 10 ori mai mica decat cea din reteta.

In urma acestor relatari, Parchetul General a inceput o ancheta, iar ministrul Sanatatii a dispus un control la spitale. Sambata, jurnalistul Catalin Tolontan a scris ca verificarile cerute de ministrul Sanatatii "sunt gandite de acelasi om a carui asociatie a primit sponsorizari de la producatorul de dezinfectanti destinati spitalelor".

In replica, Ministerul Sanatatii a transmis ca actiunile de control pentru biocidele produse de Hexi Pharma se fac in colaborare cu Parchetul General, sunt urmarite in teren de reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, iar la nivel central de catre ministrul Sanatatii, Corpul de Control al Ministerului Sanatatii si Inspectia Sanitara de Stat.

Jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au scris ca Hexi Pharma cumpara materia prima pentru substantele dezinfectante cu un pret de pana la sapte ori mai mare decat cel de piata, printr-o firma offshore infiintata de Dan Condrea in 2008. Condrea cumpara substante la 11 euro kilogramul si le revindea catre Hexi Pharma la 73 de euro kilogramul, iar banii ramaneau in Cipru, in off-shore-ul C.P.S. Chemical & Pharmaceutical Solution Ltd.

Initiativa Romania a relatat ca Hexi Pharma, firma acuzata ca livreaza spitalelor dezinfectanti cu o concentratie de 10 ori mai mica decat cea inscrisa pe eticheta, a avut, in 2015, 20 de contracte cu Spitalul de Arsi, contrazicand astfel afirmatiile patronului Hexi Pharma, care a negat existenta unor asemenea contracte anul trecut.

Hexi Pharma a anuntat in 28 aprilie ca a demarat o ancheta interna "pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru aparitia acestei situatii", iar pana la elucidarea si rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autoritati si de catre mass-media s-a oprit productia in fabrica, precum si orice distributie.

iasi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0730 (s) | 24 queries | Mysql time :0.010711 (s)