News Flash:

O jurnalista il pune la punct pe Ioan Rus: "Mi-as permite sa fiu putin golanca si sa va spun ca ar trebui sa va fie rusine"

14 Iunie 2015
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan rus ministru
Declaratiile revoltatoare la adresa copiilor si sotiilor romanilor plecati la muncain strainatate, care i-au adus demisia ministului Ioan Rus, au provocat reactii fara precedent din partea unor oameni obisnuiti, dar si din parea unor lideri de opinie. Printre acestia se numara si jurnalista Cristina Stoian. Dupa afirmatiile denigratoare facute de fostul ministru, jurnalista i-a adresat o scrisoare deschisa.

"Domnule Ioan Rus,

Va recunosc ca apelativul "Domnule", cel cu care ma adresez, atarna greu pe umerii mei, avand in vedere declaratiile pe care le-ati facut referitor la oamenii care lucreaza in Occident si la familia acestora. Consider ca tatal meu, cel care m-a crescut si care munceste de 14 ani in strainatate, este un DOMN. Dar pentru ca mama mea, cea care a avut grija de educatia mea cat tatal meu a muncit sluga in ograda altei tari pentru ca in a noastra nu a putut, m-a invatat sa vorbesc frumos si respectuos cu toti oamenii, am sa continui sa ma adresez asa, in ciuda zbaterii si a starii pe care mi le-ati produs de cand v-am auzit astazi declaratia. Nu stiu care va sunt informatiile despre cei care lucreaza in strainatate, dar mi-as permite sa va corectez. Desi ati afirmat ca oamenii care muncesc inafara au un salariu  de "poate" 1.500 de euro, era de bun augur sa stiti adevaratele cifre si poate, acum, sa va recunoasteti lipsa crasa de informare. Romanii din Diaspora ajung sa castige atat dupa foarte multi ani de truda sau niciodata. Sa va dau un exemplu de truda.

Si revin la domnul meu tata, pentru ca este o situatie pe care o cunosc, desi am cunostinta si de alte cazuri. Tatal meu a fost de profesie electronist, asta a si lucrat in tara pana a devenit salariul prea mic pentru responsabilitati prea mari. A plecat din tara cand eu aveam 14 ani, eram in clasa a 9-a, iar fratele meu avea 18 ani, abia intrat la facultate. Mama nu a putut sa se angajeze in acel timp pentru ca, nu doar ca avea 40 de ani si ca ii era deja destul de greu deja sa-si gaseasca un job, dar si pentru ca a stat acasa cu noi, vrand sa ne sprijine si sa suplineasca pe cat poate lipsa tatalui.

Sa va relatez cum a fost in familia noastra pana tata a reusit sa se angajeze inafara tarii, ar fi nedemn si lipsit de bun simt sa povestesc inca o suferinta unui popor plin de drame sociale. Pot insa sa va spun ca eu si fratele meu am terminat scoli si avem si alte studii, cu care nu are rost sa va incarc memoria. Tata este inca plecat dar spera sa se intoarca in tara cat mai curand. Daca va intrebati de ce nu o face inca, ei bine, nu are cum, pentru ca domnule Rus, dumneavoastra si ceilalti oameni pusi in functii de noi, poporul, nu ne-ati asigurat un trai decent, desi unii dintre noi am muncit pe rupte, corect si fara sa furam nici macar un ac.

Mi-as permite sa fiu putin golanca si sa va spun ca ar trebui sa va fie rusine. Ati jignit mii de romani si ati scuipat cu nepasare obrazul mamelor. Noroc ca el este atat de muncit pentru noi, generatia de sacrificiu, ca nu este fata lor fina, doar incercanata de atatea griji. Demisia dumneavoastra nu inseamna nimic. Scuzele se prezinta nu se cer. Iar eu si miile de alti golani, va dorim sa intelegeti vreodata cu adevarat gravitatea cuvintelor dumneavoastra, care nu au ofensat, ci au ranit famiile pe care oamenii pusi in functie ar trebui sa le sustina si protejeze. Cu NErespect, Golanca tatalui plecat la munca in alta tara, fata educata a mamei".

copiilor sotiilor romanilor munca strainatate demisia ioan rus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007072 (s)