News Flash:

O importanta agentie de turism din Romania si-a anuntat turistii printr-un email ca intra in insolventa si ca nu le va onora vacantele

16 August 2016
1206 Vizualizari | 0 Comentarii
litoral
“Relativ la pachetele turistice achizitionate de dumneavoastra va anuntam ca incepand din 16.08.2016, societatea Genius Travel se afla in stare de insolventa de fapt, urmand ca pana la data de 19.08.2016 sa depunem la Tribunalul Bucuresti o cerere de deschidere a procedurii insolventei. Sumele platite de dumnevoastra vor fi inscrise in listele cu creditori ale societatii si veti fi citat ulterior de catre administratorul judiciar, pentru a va inscrie la masa credala. Totodata, va rugam sa nu mai efectuati calatoria aferenta pachetului turistic pentru ca aceasta nu a mai putut fi platita din motivele descrise mai sus. Ne cerem scuze pentru situatia creata!”, asa arata mesajul dintr-un email trimis de agentia de turism Genius Travel (membra ANAT) unui client care a cumparat o vacanta in Bulgaria pentru luna august.
Acesta este insa al treilea email primit de turistul, care a directionat mesajul catre ZF.
La Tribunalul Bucuresti nu figura nicio cerere pentru intrare in insolventa pana ieri.
Primul mesaj, din data de 12 august, transmitea clientului sa nu mai plece in vacanta pentru ca agentia va intra in insolventa, fiind similar cu cel de sus, in timp ce al doilea, transmis la o zi distanta, mentiona ca situatia s-a rezolvat si incuraja efectuarea calatoriei.
 “Va rugam sa ignorati notificarea anterioara (cea prin care agentia mentiona ca nu a platit calatoria-n.red) si va informam ca situatia a fost remediata si ca va puteti efectua vacantele achizitionate prin Genius Travel in conditiile contractului pe care l-ati incheiat cu societatatea noastra”.
Contactat de ZF, Stefan Bogdan, actionar al agentiei Genius Travel, nu a dorit sa lamureasca situatia, mentionand ca “este o problema interna”. Datele de la Registrul Comertului arata ca Stefan Bogdan detine 20% din actiunile Genius Travel, iar un pachet de 80% este controlat de Ionut Costea.
In tot acest timp nici Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), foarte vocala in alte situatii, nu a transmis vreo informare legata de ce se intampla cu agentia de turism astfel incat turistii sa evite sa isi mai cumpere pachete de la agentia care sustine ca va intra in insolventa.
La intrebarea cui sa se adreseze turistii (in conditiile in care pe numarul de fix al agentiei de turism nu raspunde nimeni) si ce initiativa a luat ANAT cu privire la aceasta situatie, Alin Burcea, presedintele ANAT, a transmis printr-un mesaj ca “fac ce spune legea”.
Bogdan Stefan a pus bazele agentiei Genius Travel alaturi de un asociat  in 2008 iar in 2014 a luat in chirie un hotel din Uzlina, comuna Murighiol. Agentia de turism vinde vacante in Delta Dunarii dar si in Bulgaria, Turcia, Grecia dar si in destinatii exotice, fiind revanzator de pachete de turism facute de marii jucatori din piata.
Anul trecut agentia de turism a avut afaceri de 2,3 milioane de lei si pierderi de 514.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Datoriile se ridicau la 2,4 milioane de lei, mai arata mfinante.ro. Agentia figureaza cu 29 de angajati anul trecut. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005813 (s)