News Flash:

O femeie a murit la Spitalul Judetean din Arad, in urma complicatiilor cauzate de gripa

12 Februarie 2018
996 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

O femeie de 63 de ani a murit la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad in urma complicatiilor cauzate de gripa sezoniera (de tip B), medicii afirmand ca in prima faza s-a tratat singura la domiciliu si a ajuns la spital cu probleme respiratorii severe. Sase cazuri de gripa au fost confirmate in judet, iar doua suspiciuni sunt in analiza.
Conform reprezentantilor SCJU Arad, o pacienta de 63 de ani internata in 3 februarie cu simptomatologie de gripa a decedat duminica seara, in urma complicatiilor aparute.

Femeia fusese internata la Sectia Anestezie Terapite Intensiva, cu probleme respoiratorii severe.

Surse medicale au declarat pentru News.ro ca pacienta a mers tarziu la spital, cand deja respira foarte greu, in prima faza tratandu-se acasa cu antibiotice.

Pe fondul mai multor complicatii aparute, pacienta a intrat in stop cardioresporator si nu a putut fi resuscitata.

Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Arad, dr. Daniela Cirnatu, a declarat pentru News.ro ca pacienta fusese infectata cu virusul gripal de tip B, confirmat prin teste de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino.

Conform sursei citate, sase cazuri de gripa au fost confirmate in judet, in ultimele zile, prin analize efectuate la Institutul Cantacuzino, cinci fiind de tip B si unul de tip A. Niciunul dintre cei infectati nu fusese vaccinat.

Doua suspiciuni de gripa sunt in analiza, probe biologice fiind trimise la Bucuresti.

Joi, conducerea SCJU Arad a decis sa instituie carantina in toate sectiile pentru copii, pentru protejarea acestora de gripa. In toate celelalte sectii, s-au impus restrictii de acces, astfel ca pacientii pot fi vizitati de maximum unu sau doi apartinatori pentru cel mult 15 minute. De asemenea, s-a redus si timpul de vizita la doar o ora pe zi, intre orele 16.00 si 17.00, in conditiile in care in timpul saptamanii programul de vizite era de cinci ore, iar in weekend, de zece ore.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004904 (s)