News Flash:

O aplicatie care "antreneaza creierul" imbunatateste memoria cu 40%

24 Iunie 2018
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
creier

O aplicatie creata sub forma unui joc de antrenare a creierului cu ajutorul computerului, dezvoltata de un grup de experti britanici in neurologie, a evidentiat o ameliorare a memoriei pacientilor diagnosticati cu faze incipiente de dementa si ar putea sa ajute astfel de persoane sa evite anumite simptome ale declinului cognitiv.

Cercetatorii au dezvoltat aceasta aplicatie sub forma unui "joc-concurs", iar efectele sale au fost testate intr-un studiu in privinta functiilor cognitive si a motivatiei, conform ziare.com, care citeaza Reuters. Creatorii aplicatiei au descoperit ca pacientii care au jucat acel joc timp de o luna au prezentat o ameliorare cu 40% a scorurilor obtinute la testele de memorie.

"Speram sa extindem aceste descoperiri in studii viitoare despre imbatranirea sanatoasa si despre maladia Alzheimer cu efecte moderate", a spus George Savulich, coordonatorul acestei cercetari si profesor la Universitatea Cambridge.

Ciocolata aduce multe beneficii creierului
Dementa a devenit o problema majora de sanatate publica la nivel global. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), 47,5 milioane de persoane din lume sufereau de dementa in 2015, iar acest numar creste cu rapiditate, odata cu cresterea sperantei de viata si cu imbatranirea populatiei.

Boala este incurabila si exista foarte putine medicamente pe piata care pot sa atenueze simptomele - slabirea memoriei, a capacitatii de gandire, afectarea comportamentului, degradarea abilitatii de orientare spatio-temporala si pierderea graduala a abilitatii de a realiza activitatile zilnice.

Rezultatele studiului au fost publicate in International Journal of Neuropsychopharmacology. Potrivit profesorului Savulich, pacientii care au folosit acea aplicatie, pe langa faptul ca au beneficiat de o ameliorare a scorurilor obtinute la testele de memorie, au retinut si mai multe informatii vizuale complexe in comparatie cu pacientii care nu au utilizat programul.

Mai multi experti independenti spun ca rezultatele studiului sunt incurajatoare, insa aplicatia creata de cercetatorii britanici va trebui sa fie testata si pentru alte forme de "antrenament al creierului" in teste viitoare, care vor trebui sa includa un numar mai mare de pacienti.


dementa boala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004620 (s)