News Flash:

Nutu Camataru, in arest din februarie 2013, va fi judecat in arest la domiciliu

5 Noiembrie 2014
2768 Vizualizari | 0 Comentarii
Ion Balint, zis Nutu Camataru, arestat in februarie 2013, intr-un dosar de infractiuni cu violenta in care sunt implicati alti 53 de membri ai clanurilor Camatarii si Sportivii, va fi judecat in arest la domiciliu, a hotarat, marti, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
Decizia instantei supreme este definitiva astfel ca Nutu Camataru urmeaza sa fie eliberat din detentie si plasat in arest la domiciliu.
In acest dosar, Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucuresti au trimis in judecata 54 de inculpati, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Camataru) si Cristian Radu Rosca.
Fratii Balint au fost arestati preventiv in 23 februarie 2013. In 12 noiembrie 2013, Sile Camataru a fost eliberat, dar are interdictie de a parasi Capitala.
Gruparile infractionale organizate Camatarii si Sportivii erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si uz de arma letala fara drept, potrivit DIICOT.
Din probele administrate in dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezulta ca activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008 - 2012, in spatiul public, membrii celor doua grupari rivale au provocat conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in Capitala, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.
Procurorii DIICOT au documentat si un alt aspect al activitatii infractionale a inculpatilor, acestia fiind suspectati ca au savarsit infractiuni de violenta, generatoare de beneficii financiare substantiale, in principal in material acordarii si recuperarii unor imprumuturi de bani cu camata, se mai arata in documentul citat.
Dosarul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti. Mediafax.ro

nutu camataru fratii balint sile camataru potrivit diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008092 (s)