News Flash:

Nume grele la Festivalul Dramaturgiei Romanesti de la Timisoara

10 Mai 2014
653 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Dramaturgiei Romanesti (FDR), care va aduce pe scena "radiografii acide si plastice ale societatii romanesti de azi", se va desfasura in perioada 14-18 mai, la Timisoara, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Miercuri, 14 mai, la Timisoara, incepe primul modul al festivalului organizat de Teatrul National din Timisoara cu sprijinul Ministerului Culturii si al Primariei Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si UNITER: FDR (Festivalul Dramaturgiei Romanesti) - o platforma a spectacolului de teatru pe text romanesc. Aceasta se va desfasura pana duminica, 18 mai.
Evenimentul va avea si o a doua etapa, FEST (Festivalul European al Spectacolului Timisoara), destinata in principal spectacolelor contemporane europene, care va avea loc in perioada 10 - 17 iunie. FEST va cuprinde evenimente teatrale in aer liber, performance-uri (one man show, teatru-dans etc.) si concerte.
Dupa ce, in 2012, FEST-FDR devenea primul festival de teatru din Romania membru al European Festivals Association, aceasta editie a FEST-FDR pune in prim plan felul in care Teatrul National intelege sa sprijine Timisoara in efortul sau de a obtine titlul de Capitala Europeana a Culturii.
"Relevanta acestui demers in plan local, national si international determina partenerii FEST-FDR 2014 sa raspunda punctual atat dimensiunii europene, cat si dimensiunii 'orasul si cetatenii', care fundamenteaza proiectul. Astfel, in plan local, Primaria si Consiliul Local al Municipiului sustin financiar sectiunea FEST/ OUTDOOR, care, in scopul de a cobori teatrul in cetate, astfel incat sa-l faca parte din viata cotidiana a trecatorului intamplator, ofera o serie de spectacole de strada, ale unora dintre cele mai spectaculoase companii de gen din Spania, Polonia si Brazilia. De asemenea, in plan national, Ministerul Culturii sustine sectiunea dedicata spectacolului de teatru pe text romanesc, FDR ce, in aceasta editie, reuneste 15 titluri si pe cei mai interesanti creatori contemporani de gen, in timp ce Institutul Cultural Roman si UNITER se implica in dimensiunea reprezentativitatii internationale a culturii romanesti, reprezentate in sectiunea FEST a FEST-FDR2014", se spune in comunicat.
Printre spectacolele prezentate in cadrul Festivalul Dramaturgiei Romanesti se numara "A fost odata la Timisoara", de Peter Kerek, "Nu ne-am nascut in locul potrivit", de Alice Monica Marinescu si David Schwartz, "Solitaritate", de Gianina Carbunariu, "Carpathian Garden" de Radu Iacoban si "Bucharest Calling" de Peca Stefan.
Programul FEST-FDR2014 poate fi consultat pe http://ro.tntimisoara.com/programul-fest-fdr2014.

fest
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 25 queries | Mysql time :0.015252 (s)