News Flash:

Numarul vaccinarilor antirujeola aproape s-a dublat in ultimele patru luni

30 Noiembrie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccinare copil
Numarul vaccinarilor antirujeola la copii aproape s-a dublat in ultimele patru luni, in judetul Timis, dupa mai buna informare a parintilor despre efectele secundare, dar si despre beneficiile imunizarii, a declarat, marti, prefectul Mircea Bacala. 
Prefectul a semnat in urma cu o luna un ordin privind constituirea unui grup de lucru pentru analiza starii de sanatate a populatiei judetului in anul 2016 si formularea de propuneri pentru imbunatatirea acesteia, el solicitand si solutii pentru contracararea imbolnavirilor cu rujeola. 
''In urma masurilor luate, a crescut numarul de copii vaccinati, de la 876 in august, la 1579, aproape s-a dublat, deci acest grup de lucru si-a atins scopul si probabil ca aceasta este cauza pentru care parintii nu au fost de acord cu vaccinarea copiilor, pe motiv ca reactii adverse puteau sa le afecteze sanatatea, dar reactii adverse se pot regasi la orice vaccin'', a afirmat Mircea Bacala intr-o conferinta de presa. 
Potrivit prefectului, din iunie si pana in prezent au fost confirmate 107 cazuri de rujeola, iar 28 sunt in curs de investigare, nefiind, deocamdata, confirmate. 
''Majoritatea cazurilor confirmate au aparut la varste mai mici de 1 an, dar incep sa apara cazuri si la copii mai mari, chiar la adulti. Principala cauza a nevaccinarii acestor copii se datoreaza refuzului parintilor de vaccinare a copiilor. Probabil ca nu au fost bine informati. De aceea s-a convenit sa se faca o informare mult mai bine explicata la nivelul cabinetelor medicilor de familie, prin mai multe pliante afisate, dar si la institutiile medicale, la toate spitalele'', a completat prefectul. 
Bacala spune ca virusul a aparut in vara, in Timisoara, la o luna dupa ce a devenit manifest in judetul Arad. Pana in acest an, in judetul Timis se raportau anual cel mult unul sau doua cazuri de rujeola. 
''Am inteles ca la nivelul Ministerului Sanatatii se cauta o legislatie prin care sa nu se permita intrarea copiilor intr-o colectivitate daca nu sunt vaccinati sau daca parintii nu accepta vaccinul. Nu cred ca parintii nostri au fost intrebati daca sunt de acord cu vaccinarea noastra sau nu, ci ni s-a facut vaccinul. Directia de Sanatate Publica Timis are acum in stoc peste 4.500 de doze de vaccin'', a detaliat prefectul. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005039 (s)