News Flash:

Numarul cazurilor de rujeola, in scadere in judetul Arad

7 Ianuarie 2017
994 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola
Judetul Arad ramane pe primul loc la nivel national in ceea priveste numarul cazurilor de rujeola, insa in urma campaniei de vaccinare cu vaccinul ROR (vaccin triplu, contra rujeolei, oreionului si rubeolei), numarul bolnavilor a inceput sa scada, informeaza dr. Mihaela Catu, purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Arad. 
Potrivit sursei citate, in ultimele zile ale anului trecut DSP Arad a primit un nou transport de vaccinuri ROR, care au fost distribuite spitalelor si medicilor de familie, iar acestia din urma au inceput din 3 ianuarie o campanie intensa de vaccinare a copiilor. La finalul campaniei urmeaza sa se faca o noua evaluare a situatiei imbolnavirilor de rujeola. 
'DSP Arad are in prezent un stoc suficient de doze cu vaccin ROR (vaccin triplu contra rujeolei, oreionului si rubeolei), mai ales ca la finele anului trecut la DSP Arad s-a primit un nou transport din acest vaccin, vaccinurile fiind distribuite spitalelor si medicilor de familie. Acestia din urma au demarat o noua campanie de vaccinare cu vaccin ROR chiar din 3 ianuarie, campanie aflata in plina desfasurare. In contextul numarului mare de cazuri de imbolnaviri de rujeola inregistrate in judet, recomandam parintilor sa se prezinte cu copiii la medicul de familie in vederea vaccinarii, aceasta fiind singura metoda de preventie a bolilor enumerate mai sus', a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Mihaela Catu. 
Ea a afirmat ca in cursul primei campanii de vaccinare cu ROR s-au prezentat foarte multi parinti, inclusiv dintre cei care refuzau categoric vaccinarea copiilor lor. 
Pana in 29 decembrie, la nivel national au fost confirmate 1.969 de cazuri de rujeola in 33 de judete, cele mai multe cazuri fiind inregistrate in judetele Arad (462) Caras-Severin (345), Timis (296), Mures (256), Bistrita-Nasaud (129) si Dolj (110), potrivit ultimului raport al Centrului National de Control si Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNCSBT), dat publicitatii in data de 29 decembrie 2016. 
La nivel national s-au inregistrat un numar de noua decese, trei fiind copii sub un an. Cele mai multe decese cauzate de aceasta boala s-au inregistrat in judetul Arad, unde existau la un moment dat 10 focare de rujeola. 
In judet au decedat un baietel de opt luni, o fetita de noua luni, un baiat de 16 ani, o fetita de un an si o luna si o tanara de 27 de ani. Potrivit medicilor, niciunul dintre acestia nu era vaccinat, iar trei persoane aveau suferinte cronice, fapt care a determinat aparitia de complicatii. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006087 (s)