News Flash:

Nucile sunt adevarate superalimente

11 August 2018
715 Vizualizari | 0 Comentarii
nuci

Includerea nucilor in alimentatie poate contribui la modificarea structurii microflorei intestinale, ceea ce sugereaza o noua modalitate prin care aceste fructe cu coaja lemnoasa pot contribui la imbunatatirea sanatatii, informeaza MedicalXPress citand concluziile unui studiu realizat recent in Statele Unite.

Nucile au fost numite superalimente datorita faptului ca sunt bogate in acizi grasi omega-3, acid alfa-linoleic si fibre si pentru ca detin una dintre cele mai importante concentratii de antioxidanti”, noteaza doctor Lauri Byerley, profesor asociat in cadrul catedrei de fiziologie de la Facultatea de Medicina New Orleans, Louisiana, cea care a condus cercetarea.

„Schimbarile benefice asupra microflorei intestinale ar putea fi un beneficiu suplimentar al nucilor”, a adaugat aceasta.

In cadrul studiului, echipa de cercetatori a experimentat pe doua grupuri de soareci, unul dintre acestea primind nuci in cadrul dietei. Apoi, au fost masurate tipurile si numarul de bacterii intestinale sanatoase din zona inferioara a colonului si au fost comparate rezultatele obtinute. Astfel, cercetatorii au descoperit ca in cazul soarecilor care au primit nuci numarul si tipurile de bacterii suferisera modificari, acest lucru fiind observat si in ceea ce priveste capacitatea operationala a acestora.

In urma consumului de nuci de catre soarecii de laborator, cercetatorii au raportat o crestere semnificativa a numarului de bacterii benefice, precum Lactobacillus. „Am descoperit ca prezenta nucilor in dieta a crescut diversitatea bacteriilor prezente in intestine”, a subliniat Byerley. Aceasta a mentionat ca unele cercetari „au asociat diversitatea redusa a bacteriilor (din intestine - n.r.) cu obezitatea si alte afectiuni precum boala inflamatorie intestinala”.

„Nucile au contribuit la cresterea efectivelor mai multor bacterii, precum Lactobacillus, asociata in mod obisnuit cu probioticele, ceea ce sugereaza faptul ca nucile pot actiona ca un prebiotic”, a explicat cercetatoarea.

Prebioticele sunt ingrediente alimentare care promoveaza in mod selectiv numarul si activitatea bacteriilor benefice.

„Sanatatea tractului intestinal reprezinta un domeniu de cercetare emergent, iar cercetatorii descopera ca o diversitate cat mai mare a bacteriilor poate fi asociata cu rezultate mai bune in domeniul sanatatii”, a adaugat Byerley, potrivit sursei citate.

Consumul de nuci a fost asociat anterior cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, incetinirea ritmului de dezvoltare a tumorilor la animale si cu imbunatatirea sanatatii creierului. Concluziile cercetarii au fost publicate in „The Journal of Nutritional Biochemistry”.

sursa: Agerpres


nucile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006731 (s)