News Flash:

Nu credeai asta! Iata ce poti face cu cojile de ou

1 Decembrie 2015
1911 Vizualizari | 0 Comentarii
coji de ou
Cojile de ou sunt considerate inutile si aruncate, dar stiai ca au proprietati miraculoase pentru sanatatea ta? Vezi cum le poti folosi, pentru a trata cariile in mod natural si a-ti intari oasele.

Cojile de ou sunt considerate inutile si aruncate, dar stiai ca au proprietati miraculoase pentru sanatatea ta? Vezi cum le poti folosi, pentru a trata cariile in mod natural si a-ti intari oasele.


Cercetatorii au studiat ani de zile proprietatile pe care cojile de ou le au asupra sanatatii si au constatat ca sunt foarte bogate in calciu. In plus, contin cantitatea ideala de substante necesare vindecarii cariilor: pe langa calciu, au alte 27 de minerale, potrivit livingtraditionally.com. Compozitia lor este foarte asemanatoare cu cea a dintilor si ajuta la remineralizarea lor. Asigura-te, insa, ca ouale pe care le vei folosi sunt organice, pentru a evita chimicalele ori antibioticele.


Proprietatile cojilor de ou


Oasele si dintii au o compozitie foarte asemanatoare cu cea a cojilor de ou. Calciul pe care il contin aceste cochilii care, de obicei, sunt aruncate, ajuta maduva spinarii sa isi indeplineasca mai bine functia hematopoietica. In plus, cojile de ou contin magneziu, fosfor, silicon, sodiu, potasiu, fier, aluminiu, sulf si alte minerale esentiale.


Sunt foarte benefice pentru copii, deoarece corpul lor este mai implicat in formarea tesutului osos si are nevoie de cantitati mari de calciu. Daca incluzi cojile de ou in alimentatia lor, previi anemia.


Cum prepari cojile de ou


Fierbe ouale in apa timp de 5 minute. Vei elimina, astfel, agentii patogeni care s-ar putea gasi pe coaja. Lasa-le la uscat, apoi transforma-le in praf, folosind rasnita de cafea. Daca vrei sa asimilezi calciu, pur si simplu iei ½ de praf de coji de ou pe zi. Absorbtia de calciu se face in prezenta vitaminei D, asa ca stai cat poti de mult la soare ori consuma ficat.


Cum iti faci pasta de dinti din coji de ou


Daca vrei sa scapi de carii, prepara-ti acasa o pasta de dinti din coji de ou. Vei avea nevoie de un sfer de cana de praf de cohi de ou, 2 linguri de ulei de cocos si o lingura de bicarbonat de sodiu. Daca vrei, poti adauga si cateva picaturi de ulei de menta. Amesteca ingredientele intr-un bol, pana cand se transforma intr-o pasta pe care o poti depozita intr-un borcan. Foloseste compozitia pentru a te spala pe dinti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004926 (s)