News Flash:

Noul RMN de la Spitalului Municipal Timisoara este functional

28 Octombrie 2015
1383 Vizualizari | 0 Comentarii
rmn spital
Spitalul Municipal din Timisoara a achizitionat un aparat RMN, care a fost si pus in functiune. Marti s-a facut si prima investigatie cu acest aparat.
RMN-ul a fost functional de vineri, dar marti s-a realizat prima investigatie.
„Vor beneficia de investigatii toti cei internati in spital. O sa incercam, la viitoarea contractare, sa facem si un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timisoara.
Prin contractul cu Casa vor putea beneficia de investigatii cu aparatul RMN si pacientii din afara unitatii sanitare. De saptamana viitoare se vor face programari pentru pacientii internati in spital, scrie tion.ro.
Aproximativ 950.000 de euro, cu TVA inclus, atat a costat RMN-ul, care este achizitionat pe fonduri europene. Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) are multiple indicatii, atat in ceea ce priveste patologia neoplazica, cat si cancerul de toate tipurile, neurologie, neurochirurgie, tumori si in traumatalogie. Patologia coloanei este de absoluta indicatie RMN. Care este diferenta fata de Computerul Tomograf (CT)? Computerul Tomograf foloseste raze roentgen, in timp ce Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) se bazeaza pe emiterea de unde printr-un magnet. Fiabilitatea diagnostica este mult mai mare a RMN-ului, insa cele doua explorari nu se exclud una pe alta, explica medicii specialisti.

rmn-
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007499 (s)